2019-09-06 Dagens cykelträning till/från Ban Krud, 80,31 km samt en duktig vovve...

Idag är det fredag igen och dags för veckans cykelträning och väderprognosen spådde bara mulet alternativt 60 % regnrisk så vi valde att ta rundan till/från Ban Krud.
 
Dels för att det var drygt 2 veckor sedan som jag cykeltränade, dels för träningsrundan Dan Singh Khon/Prachuap Khiri Khan kan medföra att en del av "revirhundarna" är väl jaktlystna på oss cyklister, framför allt i Dan Singh Khon trakterna, när det är svalare på grund av regn eller mulenhet.
 
Regnet kom redan från start men de extremt hårda vindarna har mojnat ner så de slapp vi i vart fall och vi hade dessbättre förberett oss så både skoskydd och regnjackor var på. 
 
Det regnade mer eller mindre hela vägen till Ban Krud och Rulle visste att vid hemkomsten var det cykeltvätt som gällde😒.    
 
 
Halva vägen kvar till Ban Krud och här under portalen till skolan brukar vi stanna till för vatten- samt kroppssträckarpaus. Precis innan vi stannade kom en extra blöt regnskur så vi fick sällskap där under av några thailändare som sökte tillfälligt skydd för regnskuren.
 
 
 
Rulles regnjacka var alldeles prickig av smuts då han legat bakom min cykel och blivit nedstänkt från mitt bakdäck. Tur att vi har tvättmaskin. 
 
Sista pausen innan vi kommer fram till Ban Krud om 6 km... 
 
...och här kommer en Dressin farande på järnvägsspåret...
 
Det är skoj på hoj med egen trampkraft...
 
Nu är vi framme vid 7 Eleven och se så vi ser ut om våra fötter och byxben. Tur att vi har skoskydd för jag vill inte smutsa ner mina nya fina cykelskor.
 
Skönt med vilopaus samt vatten -och energipåfyllning innan hemfärden...
 
Det finns mycket att se utanför 7 Eleven från vår första parkett... 
 
 
 
Här sitter en duktig vovve på mattes MC och väntar så fint medan hon är inne på 7 Eleven och handlar...
 
Matte är klar med sina inköp...
 
...och så bar det iväg och vovven sitter där bakom matte och balanserar så duktigt...
 
Det är underbart att se att vovven får följa med på lite äventyr där på sadeln bakom matte och han/hon är så duktig!
 
Vi klarade oss från regn hela vägen hem från Ban Krud och fast det är okej att cykla i regn också är det skönare när det inte regnar.
 
Det är ju regnperiod nu och har regnat mer eller mindre varje dag en tid nu men vi kan inte vänta med att cykelträna tills det är sol från en klarblå himmel fast det bästa cykelträningsvädret för vår del är när det är mulet utan regn förstås.
 
För Rulles del medför regnet tvätt av cyklar, rengöring av kedjor samt komponenter från finkornig sand från vägbanan och som kan nöta ner både kedjan och en del andra komponenter mer än normalt slitage så det är ett måste. Rulle är noggrann och rädd om våra cyklar och det är jag tacksam för.
 
Min uppgift är att göra rent våra cykeldressar och det sker med både hand- och maskintvätt så jag kommer lindrigt undan med det lilla besväret.
 
Dagens cykelträningspass för min del blev 80,31 km.
 
Stort TACK min älskade Rulle för ett tufft och härligt cykelträningspass och idag hade jag inga känningar av någon stökig nacke eller bröstrygg. Min fysträning med extra stort fokus på nack- bröstrygg- och bålmusklerna har därmed gett ett positivt resultat. 
 
Idag tänkte jag även extra mycket på min nack- och hak- samt axelposition och inget onödigt häng på styret utan lätta mjuka armar under hela cykelträningen. Jag bad även Rulle att han skulle ha lite extra koll på mig och han kom med ett bra tips "tänk på nacken varje gång du ser en palm" och det är ju lätt gjort då vägen kantas av en massa palmer😁 
 
Till dig min bloggläsare önskar jag en mysig fredag samt trevlig helg!
 
 

Kommentarer:

1 Birgitta S:

Hej!
Bra jobbat i regnet o vilken duktig vovve van att åka med matte på shopping tur. Trevlig helg ! Må så gott 😍🐕

Svar: Hej Birgitta och tack för din kommentar och må så gott du också samt trevlig helg 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Elisabet Lundqvist :

Va skönt för dig att vara igång med cyklingen igen, var försiktig och tänk på palmer 😁/ Elisabet

Svar: Ja tack Elisabet jätteskönt och jag lovar att vara rädd om mig samt tänka på palmer 😁😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Anonym:

Bra jobb!! Härligt att träna, skönt att det funkade med nacken under cykelträningen. Som vanligt för mig är det löpning och yinyoga som gäller i helgen. Solen skiner här nu. Ha en finfin helg tillsammans. Kram Anette

Svar: Tack så mycket Anette och jag är lika glad jag för det😁Duktigt du också med träningen och må så gott hela familjen samt kram tillbaka 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: