2019-09-07 Turturduvor, hemma hos Grodis, solen tittar fram samt bananstock under tillväxt...

Idag lyser solen äntligen upp vår tillvaro och det var ett tag sedan som vi såg den samt även blå himmel mellan molnen samt det är 35 C i skuggan.
 
När jag tittade ut över vår omgivning såg jag ett kärt Duvpar som satt och mysade med varandra på ett hustak hos grannområdet. De var så tillgivna gentemot varandra och så fint att se.
 
 
Puss puss på dig 💕
 
Jag tycker om duvor precis som jag tycker om alla andra slags fåglar och har svårt att förstå den avsky som en del visar framför allt gentemot duvorna. Vad har de gjort för ont för att de inte ska ha rätt att leva bland oss människor i symbios med andra fågelarter?
 
Är det för att de är många samt att de bajsar där det inte passar oss? Bajsar gör ju även andra fåglar både här och där och så även andra djur samt även vi människor så det är ju bara naturligt.
 
Jag ser inga särskilda anmärkningsvärda problem med just duvorna då vi skyddar vårt hus och hem från de flesta fåglar för att de inte ska låta sitt träck fläcka ner våra husfasader, AC etc.
 
Duvorna skiljer sig därmed inte nämnvärt från andra fågelarter som trivs bland oss människor så vill man inte ha dem på sin altan eller räcken, AC etc får man se till att näta in eller på annat sätt göra så de helst håller sig borta.
 
Det är på vårt eget ansvar om vi vill hålla dem på avstånd när de ska uträtta sina behov. När våra husområden står tomma är det fritt fram att göra vad de vill eller framför allt det som är naturligt för dem att göra.
 
Ingen husägare som klappar i händerna för att hålla dem borta eller allehanda knep som vi människor tar till gentemot fåglar och djur när deras närvaro inte passar oss.
 
Den som är mest konstigt i detta fall och som har svårt att anpassa sig till djur och natur över lag är nog i så fall människan som alltid tar sig friheten och rätten att bestämma vem som ska leva och vem som ska dö och som förstör, skövlar samt försöker ändra på saker och ting för att det ska passa oss så vi människor kan breda ut oss ännu mer.
 
Om du vill läsa om olika duvarter och hur de lever kan du göra det via länken.
 
https://sv.wikipedia.org/wiki/Duvor
 
Förutom söta fina fåglar omkring oss har vi vår Grodis av arten Guld Trädgroda och som bott i vår brevlåda på husväggen i flera månader nu. Där får han gärna bo och framför allt när det regnar sticker  han ut på kvällen eller natten för att hålla konsert med sina grodkompisar.
 
 
Grodis är av arten Guld Trädgroda och om du tittar noga har en guldkant runt ögat...
 
Han är så söt vår lilla grodis och verkar trivas bra där i träbrevlådan dit han kan komma och klättra ut och in när han vill.
 
 
Från 30 C en tid tillbaka till 35 C i skuggan idag...
 
Nu har vår bananstock kommit så här långt men det återstår några månader innan bananerna är färdiga att skördas...
 
...och till sist en av mina favoritlåtar jämte video, enjoy! 
 
 
Detta var dagens ihopplock av trevligheter och ikväll kommer vi få mysigt sällskap av våra goa fina vänner Adam och Lena och vi börjar hos oss och åker sedan ut och äter kvällsmat på någon av byns restauranger.
 
Tänk vad livet kan vara underbart bara man vill och kan och har förmåga att ta tillvara det goda som finns där bara man har sina sinnen öppna.😊
 
Till dig min bloggläsare önskar jag en skojig lördag var du än hittar på och befinner dig på vårt vackra jordklot som vi alla ska vara rädda om då vi bara har ett!
 
 
 

Kommentarer:

1 Reidun:

Så söt liten groda den är nog redan en prins eller prinsessa ;))

Svar: Tack så mycket Reidun och det tror jag också 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Elisabet Lundqvist :

Jag bugar och håller fullständigt med i dina mycket kloka och filosofiska tankar och åsikter om djur och natur och tror att världen skulle vara bättre med mera av dom och mindre av oss 😊/ Elisabet

Svar: Tack så mycket Elisabet för din respons på mitt blogginlägg och jag håller med dig i övrigt 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Maria:

Det är rätt sagt med duvorna. Få vet att de är en av fågelvärldens mest skickliga flygare. ❤ Så härligt att Grodis mår bra! Men är han inte en Common Tree Frog? Saknar er! Pok äe

Svar: Tack så mycket hjärtat och bra info om duvorna ang flygskickligheten. Grodis är en guld trädgroda enligt Wikipedia och han är därmed mycket värdefull😊 Saknar dig massor! Pok äd
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: