2019-09-20 Förlovningsdag 41 år samt cykelträning till/från Prachuap Khiri Khan via Dan Singh Khon, 76,26 km...

Idag på dagen för 41 år sedan (1977-09-20) förlovade vi oss Rulle och jag på Cypern💕. Det firar vi med bravur genom att cykelträna till/från Prachuap Khiri Khan (PKK) via Dan Singh Khon (DSK).
 
Stort GRATTIS till oss och det är helt underbart att vi fortfarande är tillsammans och kan göra skojiga saker ihop så stort TACK för det min älskade Rulle!
 
Rulle och jag har alltid tränat så det är inget nytt påfund på äldre dar däremot är vi båda glada och tacksamma för att vi fortfarande kan köra hårt med träningen och sköter vår hälsa så mycket vi själva kan påverka.
 
Idag lovade väderprognosen 90 % regnrisk men det såg fint ut i morse på himlen när vi drog iväg mot Burmabergen och det skulle förmodligen börja regna framöver innan hemkomsten men det gjorde oss inte så mycket att vi valde att ställa in cykelträningen. För vår egen del spelar det inte någon större roll att det regnar och vi blir blöta utan det är mest det jobb som väntar därhemma med cykeltvätt etc.
 
Vi kom överens om att vi skulle hjälpas åt med cykeltvätten i så fall då Rulle hade en tid att passa i PKK kl 15.00 för det skulle annars bli ont om tid för honom då vi även vill inta vårt lunchfika i lugn och ro vid kl 14.00 tiden. 
 
Med facit i hand vräkte regnet ner på väg ut från PKK när vi befann oss på Akvarievägen. Det regnade sedan kraftigt hela vägen hem. När man väl sitter där och cyklar och regnet kommer både uppifrån samt nerifrån från bilar, långtradare som stänker upp vatten känns det faktiskt okej.
 
Det är bara att acceptera att det är som det är och cykla på och tänka på de härliga cykelträningar vi haft och kommer att få när solen skiner och det är torrt på vägarna. Då uppskattar vi dem ännu mer så det är bara positivt att få mer eller mindre regn emellanåt.
 
Vi gillar att kliva ur vår komfortzon med jämna mellanrum för det bara stärker oss och vi lär oss uppskatta livet och händelserna omkring oss på ett annat sätt.
 
Vi började cykelträningen med sol från en himmel med både vita molnstråk samt olika grå nyanser och idag kände jag min grymt stark i både benen och hela kroppen så det var ett otroligt härligt cykelträningspass.
 
Det är underbart när kroppen fungerar som den ska och det sjunger om däcken och känna  fartvinden som viner i ansiktet. Cykeln går superfint och alla komponenter samspelar med varandra (tack vare min Rulle). 
 
Att cykelträna är så skoj och här är vi på väg till 1 km backen... (Rulle är fotograf)
 
På vägen mot 2 km backen kom Richard från Kanada och han bor i PKK och ville gärna ha sällskap med oss.
 
Rulle och Richard
 
Mot 2 km backen och nu har det börjat mulna ihop sig på himlen... 
 
2 km backen gick som smort och det ser ni ju på våra glada miner...
 
Inget regn annat än små mjuka stänk än så länge... 
 
Sista bensträckarpausen innan PKK
 
Nu blir det tempokörning till fyrvägskorset vid norra infarten till PKK...
 
Här skiljdes vi åt från Richard och tackar honom för sällskapet...
 
Då vi hade lite ont om tid beslöt vi att ta vår energipåfyllning vid 7 Eleven innan bron mor PKK Centrum.  
 
Här finns inga bord och stolar som på Soi 5 så då är det bara att sätta sig på kanten och det går bra det också... 
 
Innan vi vände hemåt blev det givetvis inköp av varsin paj hos Ludo på See Sea, det vill vi inte missa😋
 
När vi styrde hemåt i skön solvärme såg vi att blygrå regnmoln seglat upp i precis den riktning vi var på väg emot. Nu var det definitiv 100 % regnrisk och ca 2,5 mil innan Huay Yang var regnet över oss och det med besked. Vi hade redan förberett oss innan så skoskydden var på och det var bara att stanna och sätta på regnjackan. 
 
Regnet vräkte ner hela vägen hem, varmt skönt regn men att vi var blöta både utanpå och innanför  regnjackan samt även skorna, oavsett skydd, men de var i vart fall inte smutsiga av vägsmutsen.
 
Regnar det så här mycket och oavbrutet är det omöjligt att komma hem torr och fin trots regnskydd och torra är vi sällan ändå då vi givetvis svettas mycket i samband med träningen.    
 
Blöt från topp till tå med glad ändå... Rulle är fotograf)
 
Vi var hemma strax innan kl 13 och det var skönt att komma hem igen för när allt är fixat med utrustningen är det bara att softa resten av dagen. Jag höll mitt löfte och tvättade min cykel själv och torkade av kedjan.
 
I morgon tar Rulle av våra båda kedjor för ordentlig rengöring i thinner och då lossnar ett lager finkornig sand som ligger mellan länkarna. Sanden försvinner inte med vanlig tvätt.
 
Gör man inte ren kedjan ordentligt slits kedjan ner i förväg och det känns ju onödigt. Vi är rädda om våra prylar för att de ska hålla optimalt och så länge som möjligt, då kan vi inte tumma på att ta hand om dem ordentligt. 
 
I detta tropiska klimat är det ett stort slitage på våra allehanda prylar därmed ännu viktigare för oss att vårda dem väl.
 
Dagens cykelträning till/från PKK via DSK och för min del blev det 76,26 km.
 
Just nu skiner solen igen men dessförinnan kom det ett antal häftiga regnskurar igen och så får väl vädret hålla på. Solen får jobba lite för att torka upp lite mellan skurarna.
 
Stort TACK min älskade Rulle för en tuff och härlig cykelträning och ikväll ska vi fira vår förlovningsdag men lite extra gott på tallriken och i glaset.
 
Jag önskar dig min bloggläsare en mysig fredag samt trevlig helg och tack för att du läser min blogg!  

Kommentarer:

1 Anonym:

Grattis till förlovningsdagen och ännu mer till ett långt och lyckligt liv tillsammans
Och grattis också till avklarad träningstur. Ni är ovanligt strävsamma och goa .♥️
Kram Gertrude

Svar: Tack så mycket Gertrude för det och du och Sven verkar också vara ett kärleksfullt och strävsamt par så grattis till er också 😍 Stor varm kram till er från oss ❤❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Reidun:

Grattis till er, kram och tack för en trevlig cykeltur trots regn ;)

Svar: Tack så mycket Reidun för det😍❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Leo :

Grattis!

Svar: Tack så mycket Leo 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Elisabet Lundqvist :

Härligt imponerande, vi firar 20 år i september så vi är snart ikapp er 😁/ Elisabet

Svar: Tack så mycket Elisabet och grattis till er också 😍😁
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Phiah:

Ni ser ju alldeles gulliga ut. Grattis med ett par kramar.

Svar: Tack så mycket Phiah och stor varm kram till dig från oss båda 😍❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

6 Sandifighter:

Vilket jobb med cyklar, det hade jag ingen aning om att det var tvätt och rengöring av kedja mm. Tänk så man får lära sig när man läser andras bloggar 🙂
Hoppas ni haft en trevlig förlovningsdag tillsammans ❤

Svar: Tack så mycket Sandfighter för din kommentar och hälsning och visst är det kul att lära sig något nytt. Det blir man aldrig för gammal för. 😁😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: