2020-04-05 Härlig promenad i skiftande miljö och väder....

Under tiden som Rulle målar taket i köket och hela köket är skyddat av plast och skyddspapper passar jag på att ta en rejäl promenad ute i det fria.
 
Dagens mål var att ta en rejäl sväng till Kymlinge och Igelbäckens Naturreservat och vädret bjöd på mulet och ca +8 C samt i slutet på rundan lite duggregn.
 
I skogen vid Igelbäcken i Kista satt den här söta Koltrasten på lövbädden och avvaktade mina avsikter... 
 
Kymlinge och Igelbäckens Naturreservat i Sundbybergs kommun som gränsar till Kista...
 
Här kommer tunnelbanans linje 11 mot Akalla som är slutstation 
 
Här under bron ringlar sig Igelbäcken och här ser det ut som ett Bäversamhälle... 
 
 
 
Typiska Bäverangrepp
 
 
Igelbäcken...
 
 
 
Här i samband med Igelbäcken har man anlagt våtmarker för fågel och fisk
 
En Kanadagås...(tack Lars)
 
 
 
 
...och här simmar paret Gräsand...
 
Gräsandshane
 
Gräsandshona
 
 
Där på andra sidan skogen längst bort i bilden ligger Kista och vårt hus Kista Torn...
 
En fin gärdsgård
 
Här vid Killlingstorp betar privatägda Islandshästar och Shetlandsponnys
 
Här hade vi vår Islandshäst Glaesir född 1981 och som kom till Sverige från Island i maj 1989 och vi köpte honom i september 1989 från Husbyöhns Islandshäst gård. Här på Killingstorp hade vi honom tillfälligt inackorderad i början på 1990 talet innan vi flyttade honom till Råsta Gård i Sundbyberg.
 
Det var en fin tid med honom under många år för mig och våra döttar Maria och Linda och många ljusa glada minnen väcks till liv. Glaesir for iväg till hästhimlen 2007, 26 år gammal.😢
 
Det gamla Killingstorp som har sett sina bästa tider men här bor Anki och Micke, det par som har hand om hästarna och de har bott här sedan slutet på 1980 talet...
 
 
På vägen hem gick jag genom skogen...
 
 
...i skiftande natur...
 
 
Strax ovanför Stockholms BK (brukshundsklubb) som ligger jämte Kymlingelänken och en kort bit härifrån kan passera under länken genom en viadukt.
 
Nu har det duggregnat ett tag men det fixar mina kläder galant...
 
Strax härefter var jag hemma igen och det var så skönt att vädra lungorna och andas fuktig sval luft med doft av ängs- och skogsmark i kombination med nyttig motion.
 
Stort TACK till mig själv för promenaden och i kväll har Rulle slutfört målningen av taket i köket så då kan vi ta bort allt skydd från väggar och golv så det blir skönt att få lite ordning och reda så långt samt ett nymålat fräscht tak. I morgon återstår målning av väggarna i köket av MålarRulle. 
 
Tur att jag har en sådan duktig och händig Rulle men kom ihåg han är bara min! 💗
 
Till dig min bloggläsare önskar jag en skön söndag och var rädd om dig och de dina samt dina medmänniskor lite extra mycket i dessa Coronavirustider!
 
 

Kommentarer:

1 Lennart Larsgärde:

Såvitt jag kan se så är det en kanadagås på bilden.

Svar: Tack så mycket för det Lennart och du har helt rätt så jag ändrar direkt i inlägget. Tyckte den hade en så fin vit kind men jämförde nu med den Vitkindade gåsen och det var stor skillnad 😁😊
Annika i Stockholm Sverige

Kommentera här: