2020-01-12 Dagens kastreringsprojekt via Huay Yang Dog & Cat Rescue på Wat Samut...

Idag ca kl. 09.30 var det återigen dags för kastreringsprojektet via Huay Yang Dog & Cat Rescue och för dagen höll vi till på Wat Samuts område, där vi brukar hålla till. 
 
Veterinärerna Pailin och Ploy stod för operationen och idag fick de assistans av många som ville hjälpa till på något sätt, raka hundarna och katterna innan ingreppet, ge injektioner, klippa klor, rensa öron, rensa bort ev tandsten etc. etc.
 
Dagens kastreringsresultat på Wat Samut blev 18 tikar samt 11 honkatter och totalt gick notan på 17 580 baht.
 
Då ingår veterinärkostnaden inklusive medikamenter, sprutor mot diverse parasiter samt rabies för de hundar och katter som inte redan tidigare fått dessa sprutor.
 
Idag var det även försäljning av diverse prylar och kläder, böcker samt kokosolja och där hjälpte Gith, Siw och Lotta samt Pyttsi till.
 
För dagen var det en hel del thailändare och faranger som handlade och/eller ville titta på eller få info och/eller lämnade bidrag och det är alltid roligt att farangerna kommer och är intresserade av verksamheten, då de förstått att det gör gott för hundarna och katterna i Huay Yang. 
 
Ca kl. 13.45 var vi klara med kastreringsprojektet på Wat Samut.
 
För att verksamheten ska kunna fortsätta och fungera både praktiskt och ekonomiskt behövs det hjälp av oss som bor och lever samt turistar här, dels med praktisk hjälp, dels att lämna ekonomiskt bidrag smått eller stort.
 
Här går det att bidra med pengar till hundarna:
Swish 070-299 21 94 Göran Nowack
Nordea; kontonr. 3057 21 92770 Märk ditt bidrag med Huay Yang Dog Rescue. Stort tack!
 
Se även nedan länk till Huay Yang Dog & Cat Rescue.
 
Återigen har Huay Yang Dog & Cat Rescue tillsammans med thailändarna i byn sett till att de totalt  18 tikarna och 11 honkatterna som idag kastrerats därmed inte kan avla fler valpar eller kattungar.
 
Om detta projekt inte skulle finnas kan man snabbt räkna ut vilket ökning av hundbeståndet som skulle ske bara genom dessa hundar.
 
Gillar man hundar och katter och vill dem väl eller gillar man inte hundar och katter i byn kan man själv påverka hund- och kattbeståndet i byn på sikt genom att skänka ett eller flera ekonomiska bidrag till kastreringsprojektet.😊  
 
Dagens favorit, New Year, den lille svanslösa valpen som dumpats i närområdet och som Tui har adopterat. Så kavat, söt, självständig och modig liten kille. 
 
Valpen New Year
 
Att få ligga i tex Agnes knä kändes mysigt när han blev lite trött och lilla Nomi 5 år ville gärna hålla dem sällskap... 
 
3 tikar som väntar på att kastreras... 
 
..samt dessa två tikar...
 
Full aktivitet...
 
Många frivilliga som ville hjälpa till med kloklippning, rengöring av öron, ge injektioner, bl.a Anna, Wut, Lena och Agnes... 
 
 
3 glada kvinnor, Siw, Pyttsi och Lotta som stod för försäljning av allehanda prylar där all vinst går oavkortat till verksamheten.
 
Här kommer två tikar från Dolphin Beach, som tigare dumpats där, och som ska omplaceras till någon kärvänlig thaifamilj... 
 
"Suck, vad gör jag här?"
 
Glada thailändare som är så tacksamma för detta fantatiska projekt...
 
 
Vill du adoptera mig?
 
...eller mig, fast gärna oss båda?
 
Putte är fena på att raka inför ingreppet...
 
Nykastrerad fin ungtik...
 
Dagens nota
 
Stort TACK för att jag återigen fick vara med och delta i detta fantastiska projekt samt stort TACK till alla som hjälpte till på ett eller annat sätt samt till Pailin och Ploy för deras skickliga arbetsinsats. 
 
Om du vill hjälpa till på ett eller annat sätt med hundarna eller katterna eller ge ett mindre eller större ekonomiskt bidrag är all hjälp välkommen. Ditt bidrag gör en positiv skillnad för att verksamheten ska kunna fortsätta för det gagnar oss all i byn, både två och fyrbenta.
  

 
Här kan du läsa om verksamheten:
 
"Huay Yang Dog & Cat Rescue
Vi är en helt ideell verksamhet, ingen lön eller ersättning utgår till någon av oss som arbetar med hundarna och katterna i Huay Yang. Vi är alltså helt beroende av bidrag och donationer till verksamheten.

Här går det att bidra med pengar till hundarna:
Swish 070-299 21 94 Göran Nowack
Nordea; kontonr. 3057 21 92770 Märk ditt bidrag med Huay Yang Dog Rescue. Stort tack!

Vill du köpa ett certifikat eller öronmärka din donation för en specifik hund eller katt, skriv då några rader till oss på thailandgoran@gmail.com.

Vi tar också tacksamt emot donationer av hundmat, ris, begagnade handdukar och lakan.

Kommentarer:

1 Wifeey:

Wooow så grymt
Häftigt att du får vara med och hjälpa hundar
Vi har själva 2 adopterade från olika länder och skulle själva vilja åka för att hjälpa till med hemlösa djur
Dock hittar vi inte riktigt hur man ska gå till väga

Kram

Svar: Tack så mycket Wifey för din kommentar och det är så mysigt att få göra en liten insats för hundarna och katterna här i byn. Fast här mår de första hundar bäst att vara kvar i sin egen miljö och det finns tillsyn över dem samt de får mat och vatten. Underbart att ni också vill göra en insats på ett eller annat sätt ❤ Kram❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Birgitta S :

Fina vovvarna hoppas att de dumpade får komma till ett bra hem.
Idag hade vi +8 ännu har vi knappt haft någon snö? Tråkigt för alla barn som inte får åka pulka o skidor.
Må så gott och hälsa alla fina 🐕😍

Svar: Tack så mycket Birgitta för din kommentar och det hoppas jag också för vovvarnas skull❤ Hoppas även på att ni får lite snö som lyser upp tillvaron. Må så gott jag ska hälsa vovvarna från dig😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: