2020-01-19 Dagens kastreringsprojekt via Huay Yang Dog & Cat Rescue på Wat Samut...

Idag ca kl. 09. 15 var det återigen dags för kastreringsprojektet via Huay Yang Dog & Cat Rescue och för dagen höll vi till på Wat Samuts område. 
 
Veterinären Pailin stod för operationen och idag fick han assistans av flera som ville hjälpa till på något sätt, raka katterna innan ingreppet och ge injektioner samt rengöra öron.
 
Dagens kastreringsresultat på Wat Samut blev 20 honkatter och på Pailins klinik i Thap Sakae har 5 honkatter och 6 tikar kastrerats samt 1 sjuk hund vårdats i veckan. Totalt gick notan på 16 670 baht.
 
Då ingår veterinärkostnaden inklusive medikamenter, sprutor mot diverse parasiter samt rabies för de som inte redan fått det.
 
Idag var det även försäljning av diverse prylar och kläder, böcker samt kokosolja och där hjälpte Gith och Siw samt Kristina till.
 
För dagen var det en hel del faranger som handlade och/eller ville titta på eller få info och/eller lämnade bidrag och det är alltid roligt att farangerna kommer och är intresserade av verksamheten, då de flesta förstått att det gör gott för hundarna och katterna i Huay Yang. 
 
Ca kl. 11.30 var vi klara med kastreringsprojektet på Wat Samut.
 
För att verksamheten ska kunna fortsätta och fungera både praktiskt och ekonomiskt behövs det hjälp av oss som bor och lever samt turistar här, dels med praktisk hjälp, dels att lämna ekonomiskt bidrag smått eller stort.
 
Här går det att bidra med pengar till hundarna:
Swish 070-299 21 94 Göran Nowack
Nordea; kontonr. 3057 21 92770 Märk ditt bidrag med Huay Yang Dog Rescue. Stort tack!
 
Se även nedan länk till Huay Yang Dog & Cat Rescue.
 
Återigen har Huay Yang Dog & Cat Rescue tillsammans med thailändarna i byn sett till att de totalt  6 tikarna och 25 honkatterna som idag och under veckan kastrerats därmed inte kan avla fler valpar eller kattungar.
 
Om detta projekt inte skulle finnas kan man snabbt räkna ut vilket ökning av hundbeståndet som skulle ske bara genom dessa hundar.
 
Gillar man hundar och katter och vill dem väl eller gillar man inte hundar och katter i byn kan man själv påverka hund- och kattbeståndet i byn på sikt genom att skänka ett eller flera ekonomiska bidrag till kastreringsprojektet.😊  
 
En av de trevliga tempelhundarna som ville vara med och delta i verksamheten 
 
Kristina och Anna som bl.a hjälper till idag...
 
Våra 3 glada försäljerskor Gith och Kristina samt Siw
 
 
Putte och Pailin bl.a...
 
 
Många prylar av olika slag finns att köpa samt kläder och all vinst går oavkortat till Huay Yang Dog & Cat Rescue 
 
Fin färg på den här honkatten som snart ska kastreras...
 
En glad Tui med sin söta lilla kavata svanslösa valp som kallas New Year eller Pelle Svanslös...
 
Vila efter ingreppet...
 
Dagens och veckans nota...
 
Stort TACK för att jag återigen fick vara med och delta i detta fantastiska projekt samt stort TACK till alla som hjälpte till på ett eller annat sätt samt till Pailin för hans skickliga arbetsinsats. 
 
Om du vill hjälpa till på ett eller annat sätt med hundarna eller katterna eller ge ett mindre eller större ekonomiskt bidrag är all hjälp välkommen. Ditt bidrag gör en positiv skillnad för att verksamheten ska kunna fortsätta för det gagnar oss all i byn, både två och fyrbenta.
  

 
Här kan du läsa om verksamheten:
 
"Huay Yang Dog & Cat Rescue
Vi är en helt ideell verksamhet, ingen lön eller ersättning utgår till någon av oss som arbetar med hundarna och katterna i Huay Yang. Vi är alltså helt beroende av bidrag och donationer till verksamheten.

Här går det att bidra med pengar till hundarna:
Swish 070-299 21 94 Göran Nowack
Nordea; kontonr. 3057 21 92770 Märk ditt bidrag med Huay Yang Dog Rescue. Stort tack!

Vill du köpa ett certifikat eller öronmärka din donation för en specifik hund eller katt, skriv då några rader till oss på thailandgoran@gmail.com.

Vi tar också tacksamt emot donationer av hundmat, ris, begagnade handdukar och lakan.

Kommentarer:

1 Agnes:

Wow, vilket fint kort på Tui och New Year!!

Svar: Tack Agnes och de är så fina tillsammans 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Elisabet Lundqvist :

Ni är alla så fantastiska som hjälper till 😊/ Elisabet

Svar: Tack så mycket Elisabet 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Tiina:

Hej! Vet du hur det har gott för dom 2 valparna (tikar), en guldbrun och en svart, som finns på Dolphin stranden? Har någon adopterat dom ännu? De var så söta, vi mötte dom ofta där på stranden, det var ju vår närmaste strand från Van Ravi. Kram, Tiina

Svar: Hej, Jag vet inte hur det gott med dem båda när det gäller adoption av dem men jag är övertygad om att de kommer få det bra även om de blir kvar på stranden då Tui och Mia har koll på dem. Kram 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Tiina:

Ja...den första "tempelhunden" på bild är ju så fin! Och inte rädd, det minsta! Mycket ivrig att få mat, åt nästan upp min hand när jag var där...! Men den bet mig inte, inga hål blev det. kram, Tiina

Svar: Tack så mycket Tiina för din kommentar och ingen av tempelhundarna bits utan är så snälla och goa men kan bli lite ivriga när man ger dem gotta. Då brukar jag säga till dem att ta finare och gör de det😍 Kram 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: