2020-01-24 Den gamla svarta tuffsiga och halta hanhunden på Huay Yang Beach...

...och som numera valt att hålla till nedanför NishaVille är det många faranger som undrar över och om det är någon som bryr sig om honom då en del som tycker om hundar är oroliga och vill honom väl.
 
Han är en hanhund och jag döper honom till Black Boy, som redan som vuxen kom till templet Wat Samut för minst 7 år sedan och var redan då skadad i benet, som han fortfarande haltar på, och i övrigt redan då i dåligt skick.
 
Under flera år tillbaka har han mest legat under ett av munkhusen på tempelområdet men han har nu valt att hålla till på stranden i stället nedanför templet.
 
Mia på Huay Yang Dog & Cat Rescue ger honom mat varje dag och både hon och Tui har koll på honom. Black Boy vill inte ha någon närmare kontakt eller att man tar på honom utan drar sig helst undan.
 
Vi misstänker att han har blivit senil och är förvirrad och har ingen direkt koll på sin omgivning och då är det normalt att hundar drar sig undan för att skydda sig själva. Han vill inte ha kontakt med någon annan hund och inte de med honom heller och det kan upplevas som ledsamt i vår sinnevärld.
 
Självklart är det sorgligt när hundar som varit med oss i så många år blir gamla och sjuka samt i de flesta fall går undan och dör i sin ensamhet. Det är livets hårda gång här i Thailand så länge som de är herrelösa.
 
I Thailand är det dels emot den Buddhistiska livssynen dels olagligt att avliva en hund som fortfarande äter och dricker själv oavsett hur gammal, skröplig eller sjuk den är.
 
Det kan för en del faranger, som inte förstår att det är så det är här i Thailand, upplevas som djurplågeri, då vi har en annan syn på saken samt en annan djurskyddslag att förhålla oss till i våra länder.
 
Vi kan tycka eller känna som vi vill men det är bara att inse faktum att så är det här i Thailand och det är det vi alla har att förhålla oss till hur hemskt vi än tycker att det är.  
 
När det gäller stackars Black Boy har ni som undrat och bryr er om honom nu säkert förstått att Huay Yang Dog & Cat Rescue har koll på honom, det är det enda de kan göra, och det bästa ni andra kan göra är respektera hans vilja att få vara ifred och därmed låta honom vara och tala vänligt till honom när ni passerar förbi.
 
Hans dagar kvar i livet är förmodligen räknade så låt honom somna in i frid när den dagen kommer. 💗
 
Gamla Black Boy som helst och med all respekt bara vill vara i fred...
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Tiina:

Vi mötte denna stackaren också där på stranden...tyckte synd om honom så klart...att han ligger i direkt solsken också... Verkar, som du sa, inte ha koll på sin omgivning längre... Hoppas han snart får somna in! Bra att veta att det finns några som ger honom mat och har lite koll på honom. Kram, Tiina

Svar: Tack så mycket Tiina för din kommentar samt medkänsla med Black Boy😍 Kram 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: