2020-01-26 Dagens kastreringsprojekt via Huay Yang Dog & Cat Rescue på Wat Samut...

Idag ca kl. 10.00 var det återigen dags för kastreringsprojektet via Huay Yang Dog & Cat Rescue och som oftast höll vi även idag till på Wat Samuts område. 
 
Veterinärerna Pailin och hans dotter Ploy stod för operationerna och idag fick de assistans av bl.a Putte som rakade katterna och hundarna innan ingreppet och efter ingreppet var det flera som gärna hjälpte till att ge injektioner, klippa klor samt rengöra öron.
 
Dagens kastreringsresultat på Wat Samut blev 3 tikar och 7 honkatter och på Pailins klinik i Thap Sakae har 2 tikar kastrerats i veckan. Totalt gick notan på 6 800 baht.
 
Då ingår veterinärkostnaden inklusive medikamenter, sprutor mot diverse parasiter samt rabies för de hundar och katter som inte redan fått det.
 
Idag var det även försäljning av diverse prylar och kläder, böcker samt kokosolja och där hjälpte Lena och Siw samt Kristina till.
 
För dagen var det en hel del faranger som handlade och/eller ville titta på eller få info och/eller lämnade bidrag och det är alltid roligt att farangerna kommer och är intresserade av verksamheten, då de flesta förstått att det gör gott för hundarna och katterna i Huay Yang. 
 
Ca kl. 12.00 var vi klara med kastreringsprojektet på Wat Samut.
 
För att verksamheten ska kunna fortsätta och fungera både praktiskt och ekonomiskt behövs det hjälp av oss som bor och lever samt turistar här, dels med praktisk hjälp, dels att lämna ekonomiskt bidrag smått eller stort.
 
Här går det att bidra med pengar till hundarna:
Swish 070-299 21 94 Göran Nowack
Nordea; kontonr. 3057 21 92770 Märk ditt bidrag med Huay Yang Dog Rescue. Stort tack!
 
Se även nedan länk till Huay Yang Dog & Cat Rescue.
 
Återigen har Huay Yang Dog & Cat Rescue tillsammans med thailändarna i byn sett till att de totalt  5 tikarna och 7 honkatterna som idag och under veckan kastrerats därmed inte kan avla fler valpar eller kattungar.
 
Om detta projekt inte skulle finnas kan man snabbt räkna ut vilket ökning av hundbeståndet som skulle ske bara genom dessa hundar.
 
Gillar man hundar och katter och vill dem väl eller gillar man inte hundar och katter i byn kan man själv påverka hund- och kattbeståndet i byn på sikt genom att skänka ett eller flera ekonomiska bidrag till kastreringsprojektet.😊  
 
Söt fin hund med olikfärgade ögon och den påminner lite om rasen Siberian Husky...
 
Mattes favorit och hennes tik var mycket välskött med korta klor och rena öron etc..
 
I väntan på kastrering...
 
Blicken säger allt...
 
I natt eller tidigt i morse upptäckte Tui att 3 valpar på  ca 6 veckor dumpats vid restaurangen nedanför templet. Även om det är lika sorgligt varje gång med dumpade valpar är det bättre att de dumpas här än att de lämnar dem vind för våg på platser där ingen kan hitta dem.  
 
2 av de söta dumpade valparna...
 
...och den 3:e söta valpen....
 
Hoppas någon vill adoptera dem så de får en bra hem att växa upp och trivas i.
 
En honkatt i en fin färg som väntar på kastrering...
 
Nyfiken på vad som händer på bordet...
 
Full aktivitet...
 
 
Glada Lena och Siw som med glädje hjälper till att sälja prylar och kläder till generösa bidragsgivare genom sina köp då all vinst går oavkortat till verksamheten. 
 
...och glada Kristina säljer Num Wans olika produkter...
 
Notan för dagen...
 
Stort TACK för att jag återigen fick vara med och delta i detta fantastiska projekt samt stort TACK till alla som hjälpte till på ett eller annat sätt samt till Pailin för hans skickliga arbetsinsats. 
 
Om du vill hjälpa till på ett eller annat sätt med hundarna eller katterna eller ge ett mindre eller större ekonomiskt bidrag är all hjälp välkommen. Ditt bidrag gör en positiv skillnad för att verksamheten ska kunna fortsätta för det gagnar oss all i byn, både två och fyrbenta.
  

 
Här kan du läsa om verksamheten:
 
"Huay Yang Dog & Cat Rescue
Vi är en helt ideell verksamhet, ingen lön eller ersättning utgår till någon av oss som arbetar med hundarna och katterna i Huay Yang. Vi är alltså helt beroende av bidrag och donationer till verksamheten.

Här går det att bidra med pengar till hundarna:
Swish 070-299 21 94 Göran Nowack
Nordea; kontonr. 3057 21 92770 Märk ditt bidrag med Huay Yang Dog Rescue. Stort tack!

Vill du köpa ett certifikat eller öronmärka din donation för en specifik hund eller katt, skriv då några rader till oss på thailandgoran@gmail.com.

Vi tar också tacksamt emot donationer av hundmat, ris, begagnade handdukar och lakan.

Kommentarer:

1 Anonym:

Ni är hjältar allihop.❤️
Kram Gertrude

Svar: Tack så mycket Gertrude ❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Elisabet Lundqvist :

Man kan ju tycka att dom borde sterilisera tiken istället för att dumpa hennes valpar / Elisabet

Svar: Mmmm Elisabet och alla har inte kommit så långt i tanken och vi vet inte vilken som dumpat dem eller vilken tik det är. Den som dumpar valpar eller vuxna hundar har säkert ingen möjlighet att ta hand om dem och vet att de nu blir omhändertagna av någon annan.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: