2020-07-12 Dagens goda aktivitet - bakning av STORA bullar...

Rulle gillar bakverk av det mesta slag och ska det vara typ kanelbullar ska de vara stora och saftiga och då pratar vi om STORA bullar.
 
Idag kändes det som en bra dag att baka bullar och jag passade därmed på att göra 2 satser och enligt det grundrecept jag använder mig av ska det bli 30 - 40 stora bullar.
 
Nu har vi olika uppfattning vad som är stora bullar och STORA bullar så jag gjorde 20 respektive 21 bullar på samma grundrecept. Nu blev de så där stora som Rulle gillar och ligger på ca 1 dm i diameter per bulle.
 
Jag lägger den ogräddade bullen på bakplåtspapper då den lilla bakformspappret för bullar är alldeles för litet så degen får inte ens plats. 
 
21 bullar med fyllning av vaniljsocker och smör samt för att piffa upp dem lite lade jag på sockerglasyr😋
 
Det här är STORA bullar i Rulles smak och hans vilja är min lag😁
 
20 STORA kanelbullar med fyllning av kanel/smör/farinsocker/strösocker och som piff pärlsocker på toppen.
 
Bullar av det här slaget är dock inget som vi mumsar i oss till vardagsfika då de är rikliga på kalorier men när det är dags för lite extra gott fikabröd är det gott att unna sig då😋
 
Med tanke på vår frekventa tuffa fysiska träning spelar några extra kalorier några gånger i veckan mindre roll för vår del men att äta typ kaffebröd varje dag och göra det som en vana blir svårt att toppa de dagar som vi vill ha det där lilla extra. Valet att avstå fast det finns att tillgå är därmed lätt för oss. 
 
Stort TACK för att vi har förmåga och karaktär att vara mån om och värna om vår hälsa och till dig min bloggläsare önskar jag en skön söndag vad du än hittar på för trevligheter samt var rädd om dig och de dina. 

Kommentarer:

1 Birgitta S :

Åh vad goda bullarna ser ut. Förstår att R uppskattar dem . Trevlig Måndag kväll !
🐕😍

Svar: Tack så mycket Birgitta och jag önskar dig också en mysig måndag 😍
Annika i Stockholm Sverige

Kommentera här: