2020-07-28 Trevligt möte med Meron och lite basketspel...

På vägen hem och strax innan jag var hemma gick jag som vanligt förbi en basketplan som ligger vid en grundskola i Kista.
 
Där stod en ensam kille och tränade på att kasta basketbollen i nätkorgen. Jag stannade till och berömde hans nit och då sa han "jag blir nervös när du står där och tittar på mig som jag träffar inte korgen så kan du inte spela med mig istället".
 
Nja, sa jag det var så länge sedan som jag försökte så det lär inte bli så lyckade kast men idén lät så kul så efter en mycket kort tvekan gjorde jag honom sällskap. 
 
Meron, som ursprungligen kommer från Eritrea och är 35 år, berättade att han jobbar på ett dataföretag i Kista och brukar ta ett avbrott i jobbet för rensa huvudet genom att kasta basketbollen i korgen eller hitta någon att spela med. Han skulle snart gå tillbaka till jobbet igen och avsluta dagens arbete innan han åkte hem till Svedmyra där han bor.
 
Vi kastade några bollar vardera och även jag lyckades att få i bollen i korgen ett par gånger och under tiden fick vi ett trevligt samtal om livet i stort, positivt tänkande och om glädjen att träffa människor från olika kulturer och att inte vara så rädd att ta kontakt med varandra. Vi pratade  även om Thailand dit han gärna skulle vilja återvända till i framtiden när det är fritt fram att komma in i landet igen.
 
Det är just sådana här spontana positiva möten som ger en liten extra krydda i tillvaron, att ge sig tid att stanna upp en stund och inte bara rusa iväg med skygglapparna på.
 
Stort TACK till Meron för en kort men mysig samvaro och trevlig pratstund!
 
Detta var ett perfekt kast av Meron och bollen hamnade mitt i nätkorgen men kameran hann inte med riktigt att dokumentera det.😁
 
  

Kommentera här: