2020-07-30 Igelbäckens Naturreservat levererar även i regn, åska och blixt...

Det blev dags för eftermiddagens långis och himlen var blågrå och några regnstänk kom på våra fönster men det här gången fick det bära eller brista och regnar det så får det väl göra det då.
 
Jag har så stort rörelsebehov och mycket energi att göra av med så strunta i eftermiddagens långis idag också ville jag definitivt inte.
 
På med regnjacka och paraplyet till hands och kepsen på huvudet, för jag gillar inte att bli blöt i håret eller få onödigt med sol i ansiktet.
 
Sol i ansiktet idag på promenaden blev det inte och jag hann inte långt innan det började regna lite smått. Jag valde därmed att gå till Igelbäckens Naturreservat där jag kan välja att bara gå i skogen och inte på de öppna fälten som på Järvafältet.
 
När jag passerade under Kymlingelänken började det blixtra och åska och blixten gillar jag inte utan har stor respekt för den. Jag snabbade på stegen för att så fort som möjligt komma in i den hyfsat täta skogen och nu var jag glad över att inte befinna mig mitt på Järvafältet som ett fyrtorn. 
 
Regnet tilltog men det kändes mysigt att gå där i skogen då det doftar så gott om marken och träden när det är blött eller fuktigt.
 
 
 
 
 
Ingen ljusning på himlen utan tvärtom...
 
Bäst att gå vägen till vänster för att slippa det öppna fältet där borta...
 
Nu regnar det rejält och åskan mullrar och det kommer en och annan blixt...
 
 
Om jag precis vid min start på promenaden hade gått ut i ösregnet och i åska och blixt hade jag nog vänt in i huset igen men väl i skogen och den fantastiska naturen som finns här är jag glad att jag ändå gick ut trots hotet om regn och rusk.
 
Jag blev inte blöt annat än på skorna och frös inte det minsta så det blev en riktigt skön långis och både blixten och åskan drev iväg långt bort från mig dessutom.
 
Jag har insett att jag trivs i värme, extrem värme som i Thailand, regn, kyla och snö och det beror på att jag anpassar mig till vädret och klär mig, eller planerar därefter för vädret är som det är och inget vi kan ändra på. Det enda vi kan ändra på är vår attityd och göra något bra av livet i vått och torrt istället för att göra tvärtom.
 
Stort TACK för att jag har friska starka ben att gå med och ett huvud som fungerar samt så även övriga kroppen som är frisk och kry, än så länge, och hoppas det varar så länge, länge än.
 
Till dig min bloggläsare, fyll åren med liv och inte livet med år, tänk positivt och njut av livet medan du kan och förmår för ingenting vara för evigt fast vi kanske gärna vill tro det. 
 
 

Kommentarer:

1 Anna:

Jag kan ofta tycka det är lite extra mysigt att gå i regnet <3

Svar: Ja visst är det härligt Anna😊
Annika i Stockholm Sverige

Kommentera här: