2020-03-27 Härlig promenad med dubbel lycka och lite tankar om livet i stort...

Oj vilken härlig vårlig och solig dag Stockholm bjöd på idag och efter en sen frukost knallade Rulle och jag ut i det fria på Järvafältet och målet för dagen var Granholmstoppen som ligger på Järvafältet mellan Akalla och Hjulsta inte så långt från oss med andra ord. 
 
Det var härligt att återkomma till våra gamla trakter där vi gått hur många mil som helst från 1979 till 2011 då Rulle och jag flyttade till Thailand.
 
Vi har därmed inte besökt Granholmstoppen sedan 2011 och den och övriga marker förknippar vi med så många härliga minnen året om då våra älskade döttrar växt upp här. Här har vi promenerat med våra schäferhundar, joggat, ridit på vår egen Islandshäst, haft picknick, åkt längdskidor och dragit pulka, cyklat mm mm.
 
Både jag och Rulle överöstes av gamla minnen medan vi gick där och vi var båda överens om att det är underbart att vara hemma här igen i våra välkända trakter efter närmare 9 år permanent i Thailand.
 
Vi har haft våra fantastiska år i lilla fiskebyn Huay Yang i Thailand och gjort samt upplevt det mesta som vi ville göra och mer därtill men hur det än är känner vi oss mer hemma här i Sverige då vi är svenska medborgare och kan påverka vårt liv här på ett helt annat sätt. 
 
Vi har upplevt att Thailand är ett fantastiskt land att bo och leva i men då vi aldrig kan bli thailändska medborgare utan alltid ses som faranger eller aliens hur länge vi än skulle bo där är vi alltid i händerna på vad myndigheterna bestämmer vare sig vi gillar det eller inte.
 
Det kan skapa en viss otrygghet även om det under alla dessa år där sedan vi köpte vårt hus i Huay Yang 2006 alltid känt oss välkomna och mötts på ett positivt sätt av bybefolkningen och thailändarna i övrigt när vi varit ute på våra långa MC resor i landet. Det gällde bara att rätta in sig i deras kultur, lagar och bestämmelser, precis som vi gör här i Sverige, men här kan vi i vart fall har möjlighet att säga ifrån om det vi inte kan acceptera, vi har rösträtt och genom det göra ett försök att påverka hur vårt land sköts. Det är en stor skillnad, åtminstone för oss.
 
För oss har det varit en positiv erfarenhet att bo och leva i ett land med så stora kontraster i jämförelse med Sverige både vädermässigt, kulturmässigt och politiskt styre och det är bara nyttigt.
 
Det är så lätt att halka in i ett slentrianmässigt gnällande om än det ena än det andra när det inte blir som man tänkt sig att livet ska se ut eller te sig och stjälpa över ansvaret på andra än att kanske se på sig själv istället vilken attityd och förändringsbenägenhet vi själva besitter. Att själv ta ansvar över våra liv och leverne så länge vi kan påverka det borde vara det självklara och ingen annans huvudansvar. 
 
Att kliva ut ur komfortzonen då och då är bara spännande och nyttigt och ger en möjlighet att utvecklas till en tryggare och nyfiken samt en starkare människa som bättre kan klara av både yttre och inre påfrestningar när något skaver, känns snett eller ledsamt. 
 
Vare sig Rulle och jag har någonsin tvekat att ge oss in i olika sätt att leva på så länge det känts bra för oss båda, varit ekonomiskt genomförbart samt gagnat oss och vår Fina Familj. Tur att vi tänker lika Rulle och jag i det avseendet och stöttar varandra när idéerna kommer eller när vi bara känner att så här känns det toppen just nu och förhoppningsvis många år framöver.
 
Vi lever bara än gång eller rättare sagt vi dör bara en gång och tills dess gäller det att leva fullt ut efter egen förmåga och ansvar.
 
Lilla joggingspåret på 3,2 km och här har vi sprungit och gått många varv genom åren...
 
Så mysigt att vara här igen (Rulle har tagit fotot)
 
Här svallar minneskänslorna...
 
 
Tussilago lika gula som solen självt... 
 
Vy från Granholmstoppen över Järvafältet i alla riktningar samt mot Akalla, Husby och Kista
 
 
Vårt Kista Torn...
 
Vilket underbart rekreationsområde...
 
 
Rulle njuter av utsikten...
 
...och jag pekar ut vårt hus...(Rulle har tagit fotot)
 
En anordnad våtmark för fåglar etc sedan ett par år innan vi lämnade Sverige 2011... 
 
Här trivs olika fågelarter som Canada Gås t ex och de har fått några strängar av fågelmat utlagda...
 
Där borta ligger Granholmstoppen...
 
Nu är vi på väg hemåt igen och vårt hus syns tydligt så det är lätt att hitta hem...
 
Innan vi kom hem passade vi på att inhandla varsin prinsessbakelse på Ica Kvantum i Kista Galleria till lunchfikat som en liten extra belöning efter den sköna långa promenaden.
 
Mums! Prinsessbakelse från Ica Kvantum i Kista Galleria... 
 
Stort TACK min älskade Rulle för en mysig promenad och jag är så tacksam och glad för att får ha det så här bra då det inte är alla förunnat.
 
Till dig min bloggläsare önskar jag en skojig fredag samt trevlig helg och tack för att du läser min blogg! 

Kommentarer:

1 Anonym:

Härlig promenad med fina vyer i den svenska vårnaturen. Kloka ord om att anpassa sig till rådande förhållanden.
Det är spännande att bryta upp och börja ett nytt annorlunda liv på ett nytt annorlunda ställe. Det är tur att ni (och vi) är två som gärna kastar loss ut i det okända och vågar gå ur komfortzonen. Annars hade det inte funkat! Bra killar vi har, både Rulle och Lasse! /Eva O

Svar: Tack så mycket Eva för din kommentar och respons på mitt inlägg och kul att du delar min uppfattning om det i livet som verkar fungera i längden. Håller med om att våra killar är toppen på alla sätt och vis. Kram till er båda från oss båda 😍😍
Annika Ilic

2 Titti/Umeå/Huay Yang:

En precis likadan mumsig bakelse festade maken och jag på i e.m.!
Trevlig helg önskas er.
Kram.

Svar: Mumsigt Titti och prinsessbakelse slår det mesta. Kram 😍
Annika Ilic

3 Christina Karlsson:

Vilket härligt promenad ställe , vackra vyer . Fortsatt trevlig helg.

Svar: Tack så mycket Christina och detsamma önskar jag dig😊
Annika Ilic

Kommentera här: