2020-03-29 En liten nostalgipromenad i "Lilla skogen" i solens sken...

Idag gassade solen igen men det är fortfarande lite kallt i luften så det är lätt att lura sig att det är varmare än det är. Bättre därmed att klä på sig mer än mindre så slipper vi frysa när nordanvindarna blåser med sina friska vindar.
 
Rulle och jag beslöt att ta en promenad till våra gamla trakter, strax i närheten av vårt nya boende i Kista Torn, och då till "Lilla skogen" där vi i åratal bl.a joggat 1 eller flera varv på elljusspåret på lite drygt 1 km eller gått med våra schäferhundar för att rasta och leka med dem i skogen.
 
Idag är det bara en mindre del av skogen kvar då de byggt rad- eller småhus mellan Hanstavägen och E4:an på eller nära vårt gamla utsiktsberg som då omgavs av den ganska vidsträckta och fina mysiga skogen mellan E4 och Husby.
 
Visst behövs det fler bostäder i Stockholm med omnejd men det känns ändå lite vemodigt när våra fina gamla rekreationsområden som större eller mindre skogsområden försvinner i samband med byggnationer av bostäderna.
 
Gamla välkända stigar som är kvar i vår lilla skog...
 
Där inne i skogen ligger en del av elljusspåret kvar...
 
På väg tillbaka hem igen...
 
Vårt hus tornar upp sig...
 
Kista Gård med anor från 1700 talet har sålts till ett holdingföretag som har stora planer för gården (se nedan artikel i tidningen "mitt i" men ser för närvarande bara övergiven ut men det det lär väl visa sig vad det kommer att bli där framöver.
 
 
De nya ägarnas planer för gården framgår av en artikel i tidningen "mitt i" som publicerades den 28 juni 2017 men av dessa planer har det än så länge inte hänt något så vitt vi kan se...
 
 
Det ska bli spännande att se om dessa planer på en lyxigare nivå blir något av eller vad som i övrigt händer med gården med anor från 1700 talet.
 
Stort TACK till min älskade Rulle för en trevlig promenad och samt till vår älskade dotter Maria som kom på en snabbvisit under eftermiddagen. Till dig min bloggläsare önskar jag en skön söndag! 
 

Kommentera här: