2021-06-12 En trevlig roadtrip tur och retur till Trosa

Idag beslöt vi att ta en roadtrip till Trosa, ca 60 km, då det var längesedan vi var där och Maria hängde med.
 
Vädret var omväxlande sol och molnigt samt med inslag med regn så att ta en biltur kändes bra för att få lite omväxling i våra aktiviteter. Vi hade med oss med oss eget fika som beroende på vädrets makter skulle inmundigas i det fria eller i bilen.
 
Med facit i hand blev det att fika i bilen då det börjat regna så smått men vi hade parkerat i Trosa gästhamn så vi fick fick fin vy mot vattnet genom framrutan. 
 
Det var bara en kort skur och efter fikat flyttade vi oss till en bättre parkering närmare gångstråket vid Trosaån som rinner igenom Trosa. Det var verkligen fart på vattnet mot havet och vi gillar Trosa då det är fin idyllisk liten tätort/kommun. Framför allt på sommaren.
 
https://sv.wikipedia.org/wiki/Trosa
 
Rulle och jag i Trosa (Maria har fotat oss)
 
Trosaån som mynnar ut i Östersjön
 
 
Sommaridyll
 
Vackra gamla hus utefter Trosaån...
 
Klocktornet i Trosa
 
 
 
 
Maria och jag (Rulle har fotat oss)
 
En fin välvårdad gammal Mercedes Benz
 
 
 
Detta rosa fina hus nära Trosaån verkar ha satt sig markant på sniskan med tanke på lutningen ner mot höger och taket ser lite snett och satt ut. Kanske inte så konstigt om marken nära ån börjar röra på sig...
 
Maria och Rulle
 
Härligt att paddla kajak, framför allt om man vill ha en glidartur ut mot Östersjön då strömmen ut mot havet är stark.....
 
En kolossal Hästkastanj
 
 
Hästkastanjblommor...
 
Stort TACK till mina älskade Rulle och Maria för en mysig roadtrip och till dig min bloggläsare önskar jag en skojig lördagskväll!

Kommentera här: