2022-06-29 Blommande och grönskande ängar...

I natt har det regnat lite och det behövdes verkligen i våra torra marker och temperaturen sjönk till +19 C så frisk sval luft strömmar in genom våra öppnade fönster.
 
Under dagen har det mest varit mulet eller soldis och det kändes faktiskt som ett skönt avbrott i den tidigare bräsande solen och värmen som vi haft sedan i fredags. Jag gillar värme och solsken men inte lika mycket som förr och har man som vi levt i Thailand i nästan 9 år i värme och minst 30 grader varje dag känns det nu som om det fick räcka med det. Vi gillade det också, då vi var vana vid värmen, men som det känns nu här i Sverige får det vara både kallt och varmt och jag älskar dessa 4 årstider med skiftande klimat som vi har här. Det är bara att klä sig därefter och anpassa sig helt enkelt.
 
Jag är fascinerad av de som aldrig är riktigt nöjda med vilket väder det än är, det är för kallt, för varmt för mycket eller för lite regn och ingen snö och när det väl snöar är det för mycket snö eller när det är varmt är det för varmt. Vad är lagom egentligen och när är en del riktigt nöjda med vädret som är ett stort samtalsämne?
 
I vart fall känner jag mig nöjd och tillfreds oavsett väder eller vind och tycker livet känns underbart och så länge som jag får vara frisk och stark, då en god hälsa för mig och min familj är det viktigaste av allt. Om jag får önska vidare skulle frid och fred på jorden vara en ytterligare bonus men så länge vi människor är som vi är (åtminstone de som vill härska och känna maktens berusning som det absolut viktigaste oavsett priset för det) är det en utopi. 
 
Dagens fantastiska promenad i vår vackra natur som idag blev på Järvafältet gav mig både lycka och glädje och det får vara gott nog för dagen!
 
Mjölke/Rallarros
Luserner
Av högt gräs dolda Får
Järvafältet
Åkervinda
Käringtand
 
Stort TACK för dagen långis och till dig min bloggläsare önskar jag en trevlig onsdagskväll!

Kommentera här: