2010-05-30 Cykeltur till Hansta i solens sken 14-22+ och firande av min (Mors-dag)

Denna dag bjöd på sol och hyfsad värme. Efter frukost cyklade jag och Rulle till Hansta och började en kortare skogspromenad vid Branten (den gamla torparplatsen).


Brantens torparplats. Nedanför äppelträdet ser man en del av den gamla grunden till huset.

En vacker och fridfull plats och varma sommardagar brukar det finnas gott om snok och huggorm här.


Under äppelträdet växer det Teveronika/ Mormors glasögon, bland smultronblommorna.

 
Förgätmigej, små söta blommor


Runt torpet och omnejd finns en hel del kollosalt stora ekar. Den skumme svartklädde mannen som skymtar i buskaget bredvid eken är Rulle som kikar in i ett jättestort hål i stammen där det brunnit på grund av blixtnedslag eller skadegörelse. 


Gullviva


En söt Humla som suger nektar ur en maskros


Vid sidan av en spång som leder över ett kärr växer det Kabeleka.


Kabeleka

På grund av veckans regnväder har myggen vaknat till liv och det kryllade av mygg som gick till angrepp så fort vi stannade till. Efter en kortare sväng in i skogen gick vi tillbaka till torparplatsen, där vi ställt cyklarna, och fortsatte sedan cykelturen utefter Säbysjöns östra sida, förbi Bögs Gård, och till Häggvik köpcenter för ett par ärenden och sedan hem igen.

Kl 14.00 kom Maria och Linda för att fira mig på Mors-dag och Linda hade bakat en god mjuk kaka som hon hade med sig. Så det blev fika med bl.a. prinsesstårta och Lindas goda kaka som avnjöts på balkongen. 

Tack Rulle och våra kära döttrar för en trevlig eftermiddag!

Efter kvällsmålet kollade vi filmen Driving Miss Daisy en mycket trevig film, perfekt en skön söndag kväll.

DVD Film: Driving Miss Daisy
Regi:
Manus:
Skådespelare:
Den gamla änkan Miss Daisy (Jessica Tandy) lever ett lugnt och stillsamt liv. Hon emotsätter sig alla förändringar och definitivt hennes sons idé om att anställa en chaufför som skall köra runt henne i den gamla antika skatten som står gömd på gården. En splitter ny Packard som stått orörd sedan hon kraschade den mot grannens port. Hennes son Boolie (Dan Akroyd) ser till att Miss Daisy anställer en chaufför. Den livserfarne chauffören, Hoke Colburn (Morgan Freeman) vinner sakta men säkert hennes förtroende och efterhand utvecklar de en speciell vänskap. Inte mindre än fyra Oscar knep denna mycket charmiga historia, bl a för Bästa film och Bästa kvinnliga huvudroll. Tandy var 80 år när filmen gjordes.