2017-09-28 Att fira födelsedagen med en cykelträningstur till Ban Krud och tillbaka, 8, 4 mil känns som ett bra val :-D

Dagen bjöd på sol och soldis och ca 34 C i skuggan samt lite hårdare vindar idag än i måndags då Maria och jag cyklade samma sträcka. Väderprognosen utlovade 100 % regnrisk from kl. 12.00 men med facit i hand blev det inget regn alls under cyklingen och just nu på sena eftermiddagen skiner solen så vackert. 
 
Rulle, Maria och jag fick nöjet att cykla tillsammans och det var Marias sista cykelträning i Thailand för den här gången. Maria ville helst cykla till Ban Krud, då hon gillar den här sträckan bäst, och vi ville självklart göra henne till viljes.
 
Vi valde att cykla via Flygrakan mot Sang Arun och anslöt motorvägen mitt emot Katolska skolan för att cykla söderut mot Tap Sakae. Med anledning av helrenoveringen av motorvägssträckan söderut från Huay Yang några kilometer känns det bättre att undvika att cykla på den delen helt tills arbetet är klart.
 
Maria och jag (Rulle har tagit fotot)
 
Mina ben kändes extra starka och pigga idag, fast jag blivit 1 år äldre, men det var en del motvind att kämpa mot och det drar ner farten förstås men ger och andra sidan en bra träning :-D
 
Vi rullade in på 7 Eleven i Ban Krud (BR) efter 4,2 mil på en cykelträningstid på 1,51 timme och det kändes bra med tanke på motvinden på vissa sträckor. Snittfarten till BR blev för min del 22,6 km/timme och det var en bra tid tycker jag som jag får vara nöjd med för dagen. 
 
Maria och Rulle tar en sista vilopaus innan vi cyklade hemåt igen...
 
Vi stannade till i Tap Sakaé och Sugar Plum för att köpa en tårta för att fira min födelsedag och de har otroligt goda chokladtårtor. Tårtan fick plats i min kylväska och vi fick med oss en påse med is också så chokladen inte skulle smälta på tårtan innan vi var hemma efter ca 30 minuter. 
 
Caféet Sugar Plum i Tap Sakae....
 
Maria och Rulle...
 
Vi var hemma igen strax före kl. 14.00 och tårtan var hur fin som helst....
 
Smarrig chokladtårta från Sugar Plum i Tap Sakae...
 
Mitt cykelträningsresultat för dagen: Distans 8,4 mil. cykelträningstid 3,43 timmar, total snittfart 22,5 km/timme, maxfart 38 km/timme och det bästa (med tanke på tårtan) 1 972 brända kcal.
 
Det här var min 42 cykelträningstur sedan den 2 juni 2017 och den här månaden har jag träningscyklat totalt 63,1 mil och då har jag inte räknat in mina dagliga cykelturer i byn. 
 
Det här var veckans och månadens sista cykelträningstur och det känns hur bra som helst i både kroppen och knoppen och jag är så stolt och glad över att jag har möjlighet att cykelträna så här som jag gör för det gör så gott med hela mig.
 
Stort TACK mina älskade Rulle och Maria för en härlig cykelträningstur!
 
Att tårtan till lunchfikats efterrätt smakade bra är en underdrift, den var ljuvligt god och chokladen smälte i munnen. Mums!
 
Det är roligt att fylla år och kunna fira dagen så här fint med de mina. Det enda jag saknar omkring mig är resten av familjen, Linda, Daniel och lille Adam, men jag kan inte få allt, så är det bara. Tur att vi kan träffas via luren i samband med videosamtal i vart fall.
 
I morgon kl. 08.30 kommer Huay Yang Travel (Chon) och hämtar oss alla för transport till Bangkok och Asia hotel där Rulle och jag stannar i 2 nätter. Maria lämnar oss natten till lördag och vi följer henne till flygplatsen och vinkar av henne där. Det blir ett sorgligt avsked men vi har haft 4 fantastiskt fina veckor tillsammans och det får vi vara glada och tacksamma över. 
 
Vi får se om det blir något bloggande för min del när vi är i Bangkok och blir det inte så är du min bloggläsare välkommen tillbaka till bloggen på söndag eller måndag, om du vill förstås.
 
Jag passar på att önska er alla en mysig torsdag, fredag samt helg och var rädda om varandra!