2015-03-31 Nyskördade gula mangos från vår egen trädgård

Oj vad det har växt och frodats i vår trädgård under tiden som vi varit på vår 3 veckors långresa. Det har regnat en del här, enligt vår områdespersonal, så det kan ju vara en del av förklaringen. Regnvatten är det bästa vattnet för växterna och vi har en stor regntunna som jag samlar regnvattnet i för att använda till just vattning av våra växter.
 
Under vår långresa regnade det ingenting, möjligtvis 5-6 droppar vid något tillfälle når vi råkade hamna under ett litet lokalt regnmoln, men det kör man ju snabbt ifrån. Regnoväder och MC körning är ingen trevlig kombination då allt blir smutsigt och blött och sikten blir mycket sämre. Vi hade därmed tur med vädret under resan :-D 
 
När vi planerar våra långresor styrs det mycket av just vädret. I Thailand är det olika väderförhållanden från norr till söder beroende på bl.a monsunerna. Vi förlägger därför våra nordliga resor i Thailand till oktober då vädret där är stabilt, dvs utan en massa regn, och i mars är det stabilare väder söderöver. Klart att det finns undantag, men det är i vart fall en fingervisning och för det mesta har det stämt bra för oss.
 
Vårt mangoträd bär en massa frukt som är under mognadsprocess och de är skyddade av plastpåsar för att försöka rädda dem från att fåglarna eller en del insekter ger sig på dem. Det fungerar bra.
 
I dag tog jag in 2 av våra mangos som nu är mogna för att ätas. Det är lika roligt varje gång att äta frukt som vi själva odlat och gul mango som smälter i munnen är det bland det godaste som finns.
 
Två av våra egenodlade gula mangos som nu har mognat så de är klara att ätas, mums!
 
Idag har jag pysslat i vår trädgård nästan hela dagen och det är så härligt att vara hemma igen och fixa och dona med våra växter. Områdespersonalen har klippt gräset idag så nu är det hur fint som helst.
 
Jag önskar dig en mysig tisdag den sista dagen i mars. I morgon är det den 1 april, oj vad tiden går fort!