2018-02-28 Sista dagen denna månad och då passar det utmärkt med en strandlångis...

Oj, oj inte bara dagarna far vi väg i en hast utan så även månaderna och idag är det sista dagen i februari. Men så är det när vi har skoj och en trevlig fantastisk tillvaro på alla sätt och vis :-D
 
Min vana trogen när det gäller onsdag morgon är att gå min strandlångis med goa fina vännen Ulf Ö och så blev det även idag förstås.
 
Vi valde att gå naturstigen norrut och vägen genom nationalparken och vi gick där och pratade i godan ro och plötsligt ser jag en grön smal orm några meter framför Ulf. Den har givetvis noterat oss och stannat upp och kollade sig omkring med höjt huvud. Jag tog tag i Ulf och drog honom åt sidan så han inte skulle trampa på ormen och sa samtidigt "akta en orm". Ulf fattade först inte var ormen var så han började dansa hambo och jag skrattade så jag tjöt då det såg så roligt ut. 
 
Vi gick förbi ormen på ett för den tryggt avstånd och gick därifrån efter att jag fotat den förstås. Jag "tror" inte den arten är giftig men ett bett från en orm kan vara tillräckligt för att skada.  Vare sig Ulf eller jag är rädd för ormar men efter detta såg sig Ulf för lite bättre.  För mig är det viktigt att visa respekt för alla djur och där ingår även kräldjuren förstås.
 
Hejdå lilla ormen vi går vår väg nu och låter dig vara ifred...
 
Efter själva parken gick vi via stranden bort till klippgränsen och idag är det högt vattenstånd.
 
Så vackert är det och både Ulf och jag är rörande överens om att vi aldrig kommer at tröttna på att gå här just för att det aldrig är lika från dag till dag...
 
 
 
Vi har fått sälskap av Goldie och Enöga en bit...
 
Fina Goldie som undrar om vi ska komma någongång eller...
 
En vacker och frisk fin hund...
 
Klippgränsen för dagen...
 
 
Ett trassel av bambu...
 
Vi vände och gick söderut och fram till området Villa Aruna...
 
Fin vy härifrån över fiskebåtshamnen...
 
En liten sliten fiskebåt...
 
Vi vände tillbaka norrut igen...
 
 
Sista bilden från stranden denna månad innan jag cyklade hemåt igen...
 
Stort TACK till Ulf för en som vanligt trevlig strandlångis och till dig min bloggläsare önskar jag en skojig onsdag (Lill-Lördag för den som firar det)!
 
Gillade du det här inlägget får du gärna klicka på Gillahjärtat :-D