2020-01-31 Sista dagen för simskolan för skolbarnen med Krupayu Swim via Familjen Bergqvist Insamlingsstiftelse...

Idag var det sista dagen för simskolan för skolbarnen med Krupayu Swim via Familjen Bergqvist Insamlingsstiftelse. (se tidigare blogginlägg i veckan)
 
De flesta barnen kan nu hålla sig flytande utan flythjälp samt även ta sig fram i vattnet med hjälp av händer och armar samt ben.
 
Glad och lycklig skolflicka som lärt sig massor den här veckan...
 
 
Att lära sig flyta utan flythjälp...
 
 
 
 
 
Glada nöjda skolbarn som också lärt sig massor den här veckan samt haft roligt tillsammans... 
 
...och här sitter goa fina generösa Kjelle och svalkar av fötterna för att kyla ner sig...
 
Dags att tranporteras till omklädningsrummet i ett av husen samt sedan tillbaka till skolan...
 
Bye, bye! 
 
Minibussen väntar också på att få transportera ungdomarna tillbaka till skolan...
 
Vilket härlig vecka det har varit för dem alla och deras otroligt duktiga 5 simlärare har varit i vatten mellan kl 09.00 -12.00 med kortare uppehåll ända sedan i måndags. De har tillsammans lärt 100 talet skolbarn att hantera vatten och hålla sig flytande om de skulle hamna i vattnet oavsiktligt.
 
Detta simprojekt kan därmed förhindra 100 tals onödiga drunkningsolyckor som främst beror på okunnigheten eller oförmågan att simma eller veta hur man gör att för att hålla sig flytande tills man själv kan ta sig i land eller i avvaktan på räddningshjälp.  
 
Återigen, vilket fantastiskt projekt detta är och hela projektet finansieras av Familjen Bergqvist Insamlingsstiftelse så vill du stötta dem ekonomiskt kan du göra det via denna länk till stiftelsens hemsida. 
 
 
Stort TACK för att jag fick vara med idag också och delta i detta fantastiska simprojekt för barnen tillsammans med Karin, Kjelle och Mr Storm samt hans duktiga pedagogiska simlärare och med alla duktiga barn förstås!
 
Se nedan länk till Krupayu Swim: