2024-04-29 När styrkan överträffar den mentala känslan! - Härlig vårvärme +17C...

Idag på förmiddagen var det dags för marklyft med trappen på 31 kg på vårt nya gym VOLT Health Club och det blev en lite överraskning beträffande min styrka. Jag missade att ta med mig min anteckningsbok från omklädningsrummet, så jag kan hålla koll på antal set och repetitioner i samband med mina marklyft, och därmed missade jag att i varje viktklass över 51 kg kör jag minst 1-2 set.
 
Eftersom jag i övrigt i styrketräningen kör minst 3 set blev det därmed en liten tankevurpa även i samband med marklyftet. Maxlyftet för dagen var 101 kg. (Det blir lite udda siffror då trappen på VOLT väger 31 kg till skillnad mot SATS där den väger 25 kg).
 
Nåväl jag kände mig i bra form så jag körde på med till min egen förvåning totalt 10 set á 10 repetitioner istället för 7 set. Vikterna låg på 51 kg (1 set uppvärmning), 101 kg (3 set) och 96 kg (3 set) samt 91 kg (3 set) á 10 repetitioner.
 
Jisses, vad många set det blev tänkte jag och såg sedan i min anteckningsbok att jag bara skulle ha kört 2 set av varje vikt över 51 kg. 
 
Jag fixade det ju och därmed finns styrkan att utföra detta men lyssnar man mer på den mentala känslan är det lätt att begränsa sig. Det har jag i vart fall bevisat för mig själv idag😅 
 
Eftersom både Rulle och jag har kvar vårt medlemskap i SATS tom 31 maj gick vi dit efter VOLT och körde gruppträningen Absolution och det kändes som ett bra avslut på denna träningsdag.
 
Stort TACK för både min fysiska- och mentala styrka samt för att våren med härlig värme verkar vara på väg. Till dig min bloggläsare önskar jag en finfin måndag samt en ny fräsch vecka.
 
Dagens marklyft 9 150 kg
Blandat väder med sol och mulet och härliga +16-17 C