2017-01-31 Sval morgon och lugnt stilla hav i Huay Yang idag....

Idag är det sista dagen i januari 2017 och var tog den här månaden vägen, svisch och så var den snart slut och i morgon går vi in i februari.
 
I morse kl. 8.00 visade temperaturen på vår altan 22 grader och det kändes svalt men ändå riktigt skönt. Under dagen steg temperaturen och just nu är det 31 grader så kontrasterna är stora från dag till kväll och natt samt morgon.
 
22 grader är på gränsen till att det börjar kännas kallt här i Thailand för oss men det dröjde inte länge innan temperaturen höjdes till 31 grad i skuggan....
 
Solen skiner från en klarblå himmel och fåglarna kvittrar och på dagens strandlångis fick jag trevligt sällskap av goa fina vännen Ulf Ö.
  
Idag var det inga svårigheter att traska över flodmynningen innan nationalparken och det var bara ca 2 dm på djupaste stället. Sanden har fyllts på och nu är floden bara en knapp meter bred vid övergångsstället.
 
Ulf fick testa vattendjupet först :-D 
 
Bredden på floden har krymt rejält sedan sist...
 
Nu är det bara att traska på norr ut...
 
Det var många fiskebåtar ute idag...
 
I Wanakon Nationalpark kom mysiga tiken Enöga springande och tjöt av glädje att se oss. Det var flera veckor sedan som vi sågs sist då det varit svårt att passera över flodmynningen. Enöga hängde med oss till klippgränsen där vi vände och därefter lommade hon hem till sig igen.
 
Snälla och mysiga tiken Enöga...
 
Klippgränsen, och här vände vi tillbaka söderut igen...
 
Stranden är hyfsat bred och det var lätt att gå där idag.
 
Norrut
 
Söderut...
 
Vi fortsatte via Dolphin Beach till stenpiren vid hamninloppet och mitt emot Jacks Beach. 
 
På vägen dit mötte vi fina goa vännen Eva O som vände och gjorde oss sällskap...
 
Mysiga goa hanhunden Atlas kom också springande och ville bli klappad samt få lite hundgodis förstås...
 
Atlas hängde på och på tillbakavägen stannade han kvar där han bor vid Poms Restaurang...
 
Fiskebåtshamnen...
 
I fredags var det ett vattendrag här då vågorna sköljde över strandremsan så vattennivån har sjunkit flera meter sedan sist...
 
Vackert glittrande hav,,
 
Detta var dagens Huay Yangrapport och tack Ulf, Eva och Enöga samt Atlas för trevligt sällskap samt jag önskar er bloggläsare en mysig tisdag!