2013-05-31 Sista dagen i maj och hemmaliv i Huay Yang

Jisses så har maj 2013 även nått sin sista dag i månaden för att aldrig komma tillbaka. Att vakna hemma i min egen säng kändes skönt och det är just därför jag måste lämna Huay Yang i mellanåt för att verkligen uppskatta det vi har här.
 
Priserna på restaurangerna t.ex. är otroligt låga här i byn på både mat och dryck, åtminstone på de restauranger som vi föredrar att äta, och det bör vi vara rädda om så länge det går. Det är guld värt för oss här i byn som inte har en bottenlös, osinlig kassakista att ösa ur och som lever och bor här. Det gör skillnad i längden förstås än om man är här några veckor åt gången så många bäckar små.... 
 
Idag har jag varit lite seg och föredragit att bara softa, blogga angående vår resa, fixat lite i trädgården samt hjälpt Ned att flytta på våra möbler från altanen då hon skulle rengöra både golvet och altanräckespelarna idag utöver den normala veckostädningen. Hon är duktig hon vår Ned!
 
Jag hade absolut inget intresse att åka någonstans med MC för att lämna huset i samband med Neds städning. Jag håller mig undan hennes fejande och försöker att inte störa henne med allmänt prat utan bara om hon själv vill fråga om något. Ned har sina rutiner och det finns ingen anledning att störa henne i dem.
 
Rulle var så snäll och förutom lite andra ärenden i PKK tog han min MC till Honda i PKK för att serva den då den gått 944 mil efter resan och ska servas varje 200 mil, dvs 900 mil, 1 100 mil etc. Det var alltså dags för oljebyte etc. De plockade ner kåpan och rengjorde drivremmen också men det tog de inte betalt för. Servicen inklusive oljebytet kostade 110 baht. 
 
Kvällsmålet avnjöts på Jubu Jubu tillsammans med L&B, efter en GT hos dem. Även Kaj och Lennart gjorde oss sällskap på Jubu Jubu och det var som vanligt en mysig kväll i trevligt sällskap som vi tackar för.
 
 
Jag önskar dig en skön och avkopplande fredagskväll!