2010-10-31 Sköna söndag, sista dagen i oktober.....var tog oktober vägen?

Dagen började med regn och rusk och på eftermiddagen låg det en trolsk dimridå över ängarna på Järvafälett som jag forcerade i en rask promenad. Till eftermiddagsfikat kollade vi på filmen Last chance Harvey som var riktigt bra och mycket sevärd.

Last Chance Harvey omslag New York-bon Harvey Shine har tappat känslan för att komponera säljande jinglar till reklamfilmer. Tyngd av oron att kanske förlora jobbet åker han till London för sin dotters bröllop, men påminns snart om den spruckna relationen till ex-frun och familjen. Besluten att åtminstone rädda sitt levebröd flyr Harvey bröllopsfesten för att flyga hem igen, men missar planet och får sparken via telefon. När allt är som svartast träffar han Kate i flygplansbaren och ett samtal som kommer att påverka bådas liv inleds.

Skådespelare:
Dustin Hoffman, Eileen Atkins, James Brolin, Richard Schiff, Kathy Baker, Emma Thompson, Liane Balaban

I morgon är det den 1 november 2010 och det är en månad som jag tycker är allmänt trist. Mörkt och dystert samt löven försvinner från träden etc. etc. Nu får vi lysa upp hus och hem med stearinljus och det är ju riktigt mysigt förstås........ 

Hejdå oktober!