2013-07-31 Trädgårdsnytt

Igår var jag och köpte 6 påsar med jord på Si´s Handelsträdgård i "sänkan" på vår sida om motorvägen. Ned hade tipsat att hon sålde 3 påsar mycket bra växtjord för 50 baht istället för normalt styckepris om 20 baht per påse. Det är ett bra pris.
 
Jag har handlat samma jord där förut så jag vet att den är bra. Passade på att köpa en jättesäck med Kokosnötskross också för 100 baht, 
 
De har många fina plantor där så jag tog en lov bland dem och Si tipdade om en buske med en mix av vita och lila blommor och de doftade ljuvligt gott. Jag valde den största busken, då de växer sakta, och den kostade 400 baht.
 
Till en början var jag lite tveksam till fler växter i vår trädgård men en ynkans buske som dessutom har väldoftande blommor finns det alltid plats för. Si blev glad över mina inköp och gav mig en påse jord på köpet och hennes son körde hem alltihop i sin trehjuling. 
 
 
Busken planterade jag vid vår infart till huset och till höger om busken står en av de två solcellslamporna som jag köpte på Clas Ohlson i Stockholm under mitt Sverigebesök nyligen. De båda lyser upp riktigt fint tycker jag där det annars brukar vara lite skumt på kvällen och natten.
 
Ljuvligt doftande vita och lila blommor
 
Om ni minns mitt inslag i bloggen 2013-06-03.... http://publishme.se/annikathailand.blogg.se/entry/51ac3b1c9606ee51856ed1c0
 
...berättade jag om min stormade glädje när vi fått ett embryo till Papayafrukt.....
 
Nu kan jag stolt berätta att den vuxit sig riktigt stor samt att det även är 5 till Papayafrukter och som nu alla är på tillväxt.
 
2013-06-03 
 
2013-07-31 6 Papayafrukter på tillväxt 
 
Nu hoppas vi på snar skörd!
 
Jag önskar dig den bästa onsdagen som bara finns!