2007-06-07 Bussresa till Bangkok samt flyg hem till Sverige

Vaknade vid 06.30 och och tänkte att nu ska jag inte ligga i den här sängen förrän den 26 augusti igen men då är hela familjen med och det ska bli jätteroligt! Kompisen Susanne åker ner dagen innan med sin pappa (som ska fira sin 80 årsdag i byn) och farbror.
 
Susanne har ett eget hus tillsammans med sin man i ett annat område som heter Orchid 4 och som ligger ca 2 km från vårt område. Hela gänget kommer att hitta på  roliga och trevliga saker att göra tillsammans under tre veckor vi ska vara i Thailand. Vi  kommer bla att åka ner till Phuket och hälsa på mina kompisar Christer och Staffan som har ett hus i  Rawai.

Trots att jag snart är tillbaka igen i huset känns det lite vemodigt att det är sista dagen för denna gång. Kl. 08.00 kom Bao och lämnade bussbiljetten till Bangkok, 250 baht (ca 50 skr) och vi kom överens om att hon hämtar mig med bil kl. 16.30 och skjutsar upp mig till busshållplatsen på andra sidan motorvägen. 
 
Lägger all smutstvätt i en särskild tvättpåse som Ned kommer att ta till tvätteriet och när vi kommer tillbaks ligger den ren och fin och struken i fina högar i garderoben. Lyxigt värre och det kostar en struntsumma baht.
 
Min packning är minimal då vi har det vi behöver kvar i huset och släpar inte på något fram och tillbaka. Dagen flyter på inhandling av friterade bananer som jag bjöd den duktiga personalen på i vårt område,  i ordningställande av huset, cyklar, MC mm samt lite simning i poolen. Kl. 16.30 kom Bao och hämtade mig och bussen kom ca 17.05.
 
Hej då Ban Huay Yang!

image57

På resan delades dryck ut samt en våtservett i frotté för uppfräschning och efter halva vägen stannade bussen vid ett matställe för toabesök och möjlighet att äta eller handla med sig något att äta på bussen.

image58

image59

Efter ca 20 minuter var vi på väg igen. Bussen drog på ordentligt och vi nådde slutmålet, södra bussstationen i Bangkok 21.55, 5 minuter före utsatt tid. Utan för utgången till bussen stod en taxichaufför och frågade vart jag skulle och erbjöd en taxiresa  för 700 baht till flygplatsen. 
 
Då det var ett överpris fick jag ner priset till 520 baht vilket är mer normalt och det bar iväg i en hissnande fart genom Bangkoks gator, täta trafik och sista biten på motorvägen. Jag fick betala vägtullavgiften om 35 bath och en tur som kan ta upptill en timma tog 25 minuter! Jag var på flygplatsen 22.25 och planet skulle inte lyfta förrän 01.10 så det va bara att släntra runt bland alla taxfreebutiker och fördriva tiden på bästa sätt.
 
Planet taxade ut på utsatt tid och efter maten sov jag i ca 4 timmar samt efter en lugn och skön resa landade vi på Arlanda kl. 06.50 enligt tidtabell. Familjen stod och väntade och det var ett kärt återseende samt att vädret bjöd på sol och värme om 25 grader. Marias schäferhund Casper var i bilen och viftade glatt på svansen som hälsning. Heja Sverige jag är hemma igen!   

Vid hemkomsten lämnade Maria Casper till mig för hundpassning under dagen, då hon inte kunde ta med honom till jobbet idag, och hemma stod vår schäfertik Juni och väntade och blev alldeles tokig av glädje att få träffa mig igen. Efter att ha packat upp min lilla packning och gått igenom lite post tog jag ut de båda vovvarna på en promenad och plötsligt är jag inne i mina hemvanda rutiner igen men jobbet får vänta till måndag.

När maken Rudolf kom hem från jobbet fixade vi lite god mat och åt på balkongen och när klockan var 22.30, efter att ha nickat till i TV-fåtöljen ett par gånger, gav jag upp och gick och lade mig. Kände mig helt hjärndöd och det var så befriande att krypa ner i min sköna säng och somna.