2023-12-31 Sista dagen på året 2023-Nyårsafton-matning av Gräsänder...

Så har vi då kommit till året 2023 sista dag och dagens kortare långis på 7,07 km gick till Hästa Groddamm på Järvafältet för att mata Gräsänderna där med vildfågelfrön. Det känns alltid bra i hjärtat att göra det och de är lika nöjda och belåtna varje gång. 
 
Temperaturen visar -3 C till 0 grader och marken har frusit efter 1 par dagars regnade men det var inte så så halt som jag trodde då grovt grus på gångvägarna lagts ut och att gå i den mjuka snön på fältet underlättade.
 
Stort TACK för ett återigen upplevelserikt fantastiskt år för vår del i vart fall bortsett från krigets fasor på flera håll i världen samt den gängkriminalitet och övrig kriminalitet som härjar i vårt vackra land. 
 
Det gäller att läsa om och ta del av det onda och hemska i världen men ändå försöka hålla en viss distans då jag inte personligen kan göra något åt detta utan låta det positiva ta över istället och försöka göra det bästa av våra liv. Det känns i vart fall som det bästa alternativet för att orka med det tuffa som händer i livet och att fjärma mig från det onda som jag ändå inte kan göra något åt men kan välja att förhålla mig till på ett för mig sätt för att göra livet så mycket lättare att leva.
 
Nyårsafton kommer att firas tillsammans med min älskade familj och det ser vi fram emot och till dig min bloggläsare önskar jag ett synnerligen Gott Nytt År!
 
Mums med vildfågelfrön!