2008-04-16 Hemresedagen och 2008-04-17 Hemkomsten

Sista dagen för denna gång i huset "flöt bara i väg" (riktigt varmt och svettigt idag) och bestod bara i att plocka in grejor från altanen, Rulle fixade mc:n och cyklarna, tvättade och smörjde dem, packade etc. Vid 14 tiden cyklade vi ner till Bengts och åt lunch och det kändes lite småtrist att det var sista lunchen på flera månader där. Personalen vinkade adjö och det var ett himla stojande och skrattande och det värmer så i hjärtat! 

Kl. 16.00 kom den förbeställda taxin, punktligt i vanlig ordning. Pga av songkran var det bäst att åka i god tid vid eventuell trafikstockning. Vi ska åka ca 34 mil och det brukar ta 4-5 timmar normalt inklusive rast. Planet lyfter inte förrän i natt kl. 01.10 så vi kom iväg med god marginal då man bör checka in minst 2 timmar innan planet lyfter.  Vår chaufför körde snabbt men oerhört skickligt och på vägen blev vi stoppade och invinkade av polisen för en rutinkontroll. Vår chaufför fick visa körkort, kliva ur bilen och sitta och "prata" en bra stund.
 
Vi satt där och funderade hur det skulle gå och fantasierna började skena iväg om vilket scenario som skulle utspela sig. En av poliserna hade tydligen rast för han låg i en hängmatta och vilade sig och runt omkring var det "full" aktivitet, dvs kollegorna arbetade. Det såg rätt kul ut men skulle vi se en polis ligga i en hängmatta vid sidan av arbetande kollegor i Sverige skulle det väl bli ramaskri! Nåväl vår chaufför blev tydligen "godkänd" så vi kom iväg och satte full fart igen.
 
Ungefär halvvägs till Bangkok körde han in på ett tank-rastställe för ett kort rast för egna aktiviteter om ca 20 minuter. Vi var framme vid Suvarnabhumi Airport redan vid 20.45! De har byggt en ny led till bla flygplatsen som går en bra bit utanför Bangkok city och trafiken flöt på ovanligt bra. 

image231

image232

Ett enormt stort konstverk i avresehallen.

Incheckningen och passkontrollen gick mycket snabbt och smidigt så nu hade vi flera timmar på oss och släntra hit och dit i den enorma utresehallen. Det var skönt att röra på benen efter den långa bilfärden samt att vi skulle sitta i planet i ca 11 timmar.

I gryningen blev vi (inte vi personligen utan alla passagerare) väckta av piloten som bad om läkarassistans då en passagerare blivit akut sjuk. En äldre man hade tydligen fått hjärtinfarkt men de klarade av det akuta skedet och när vi kom till Arlanda väntade ambulansen där. Tråkigt att behöva avsluta sin resa på det sättet! Hoppas det gick bra för honom.

image233

Högt upp i skyn!

image234

Vi närmar oss Arlanda vid 07 tiden.

image235

Nu har vi landat på Arlanda!

Vi hade förbeställt taxi från Taxi  020 och vår chaufför stod och väntade på oss utanför bagaeutlämningen och tullen och vi gled sedan iväg in i den svenka morgonrusningen. Stor kontrast med högertrafik, granar och tallar vid sidan av vägen istället för palmer och tropiska växter samt 3 plusgrader istället för 33!
 
En del av våra medpassagerare hade linne, shorts och flippflopp på fötterna och jag frös bara jag såg dem. Brr, hoppas det blir en varm och skön vår samt sommar i Sverige snart!
 
Hej Sverige nu är vi hemma igen!