2018-07-31 Besök hos lilla tiken Livia...

Idag cyklade jag ner till Wat Samut för att kolla hur den lilla sjuklingen har det och jag har döpt henne till Livia då hon fått livet tillbaka mycket tack vare Huay Yang Dog & Cat Rescue.
 
Livia ser lite ledsen ut i ögonen och är säkert fortfarande mycket trött då hon är i dåligt skick men har varit i sämre skick än så innan vi tog hand om henne via Rescuen. Jag tycker dock att hennes päls blivit glansigare och får hon bara i sig näring via maten kommer hon att bli starkare och förhoppningsvis friskare också.
 
Livia...
 
Ingen fara Livia jag ska bara kolla dig lite så här på håll...
  
Det är glädjande att hon fått en stor fin bur med mycket plats och den står på en skyddad plats på Wat Samut. Där får hon stanna tills hon är i sådant skick att hon kan återlämnas till sitt hem igen hos det gamla paret.
 
Livias nya temporära boplats till skillnad mot den lilla buren i bild som hon fick vara i en natt direkt efter kastreringen etc...
 
Hon har ätit upp all risblandning hon fick av Tui igår och det är ett gott tecken och Tui kommer att ge henne mat varje dag så länge hon är där och även han hålla koll på henne.
 
Tomt i matskålen så när på några riskorn och vi får väl se om hon är sugen på lite torrfoder också framöver...
 
Underbart att se att Livia verkar må något bättre idag och jag är så tacksam, kan inte nog upprepas, för att vi har Huay Yang Dog & Cat Rescue att tillgå för de hundar som är sjuka och behöver hjälp. Även den förebyggande kastreringen etc för att inte öka på hundbeståndet mer än vi kan ha koll på i Huay Yang samt se till att de hundar vi har är mätta och friska. 
 
Alla vi som bor och/eller vistas tillfälligt i Huay Yang kan göra något för hundarna och allra helst de som inte gillar hundar överhuvudtaget. Då är det väl toppen att beståndet av hundar inte utökas och de som finns inte stör dig nämnvärt då det mår bra och är mätta samt glada trevliga hundar.
 
 
I byn finns det ett tusental hundar enligt Tui så hundar kommer vi aldrig bli kvitt hur en del faranger än önskar det. Om man har svårt för hundar som springer lösa här och där i byn och som saknar ett hem är det bättre att inte vara här alls. Om du besöker städer och samhällen och byar i Thailand samt även andra länder som inte har någon kontroll över hundar och katter kommer du att märka en enorm skillnad.
 
Huay Yang har inte allt, bara det bästa! 😍