2011-10-31 Äggletning, liten MC tur samt rask strandpromenad

I morse kl. 07.15 flög Maria till Cypern för att jobba och ska vara där i 6 månader. Hon kommer att få det varmt och skönt i vinter. Trevlig resa vår kära dotter!

Då det var dags att fylla på bl.a äggförrådet, då vi äter omelett varje morgon, skulle jag cykla upp till närmaste affär då Rulle berättade att äggen var slut på POP shop. Jag stannade till och pratade lite med Ned, då hon alltid är lite nyfiken på vart jag ska, och hon berättade att på grund av problem i Bangkok börjar det bli brist på ägg och det påverkar även byn. Nu har de höjt priset på äggen till 5 baht styck i våra affärer i stället för normala 3 baht/styck. De låter ju inte så dyrt för oss men kan var nog så kännbart för en thailändare här i byn. Ned tyckte det var jättedyrt. Nåväl vi behövde som sagt var ägg, oavsett priset, så jag cyklade till vår affär på Lotusvägen.

Tyvärr kom jag för sent för ett par svenskar som bor i närheten av affären var strax före mig i affären tog snabbt de två stora plattor á 30 ägg som var kvar mitt framför näsan så jag blev utan. Jag blev erbjuden att få två ägg av dem men tackade nej då det inte skulle räcka särskilt långt då vi äter fyra ägg om dagen. Det kändes lite snöpligt, även fast vi inte svälter ihjäl direkt utan äggen. Jisses tänkte jag, är det krig om äggen som gäller nu och att det kommer att köpas upp lager av ägg som säljs i lönndom för tredubbla priset, ha, ha...

Med lång näsa var det bara att cykla vidare och leta efter ägg. I affären på hörnan mellan Jacksvägen och Mellanvägen hade de en och en halv platta med ägg men då det var en bristvara sålde de bara 5 ägg åt mig á 5 baht. Vi måste dela sa försäljaren så alla kan köpa. Mmm det var ju en ädel tanke tänkte jag och cyklade vidare med mina 5 ägg i en påse.

På POP shop var de slut men de skulle få in ägg på onsdag igen så värre än så var det alltså inte. Hon rådde mig att handla ägg på marknaden då de öppnade kl. 14.30 men att de säkert skulle var slut redan kl. 15.00. På SeaShop hade de flera plattor ägg så jag köpte 15 ägg för att inte tömma derras lager också i fall någon annan stackare har slut på ägg. Vi klarar oss gått och väl på 20 ägg på fem dagar och då får vi hoppas att vi kan köpa fler. Att börja bunkra som en galning i detta läge känns lite konstigt då byn är full med värpande hönor och självklart kommer vi att få tag på ägg. Om inte får vi väl var utan, det finns annat att äta, så vi kan inte påstå att äggbristen innebär katastrofläge.

Vi tog en liten MC tur i området och när vi passerade den lilla fiskerestaurangen vid deltat efter Surin beach ropade en svenskt par på oss. De gjorde reklam för ett Fullmåneparty som ska äga rum den 9 november på den lilla restaurangen. Det brukar vara jättetrevligt sa de. Partyt kommer i samband med firandet av Loy Krathong den 10 november men då kommer bara restaurangerna att ordna fest.

Vi är inte så mycket för denna typ av party fast Rulle gillar ju Fullmoonparty på Koh Pangan så han får väl nöja sig med detta lilla party i stället, ha, ha. Vi kommer att bli hämtade med bil vid området kl. 18.00 och blir sedan hemskjutsade när vi själva önskar. 450 baht per person kostar kalaset och det är ju förhållandevis dyrt men ibland får man väl kosta på sig om det gagnar den lilla restaurangen och de som kör. Vi betalade till resturangägaren Maj som var mycket glad och trevlig. 





Vid 16 tiden på eftermiddagen åkte vi ner till stranden och tog en rask promenad. Det gick höga vågor som svepte långt upp på stranden att det inte var mer än några meter att gå på. Det var dock skönt att gå barfota i vattenbrynet och låta fötterna sköljas av det ljumma havsvattnet. Vi gick en bit bortom slutet på naturreservatet och när vi vände tillbaka hade havet lugnat ner sig och sjunkit undan så stranden låg där så jämn och fin.








Skönt för fötter...


Skogen i Hansta i Stockholm en vårdag? Nej en strandäng med fina rosa och vita små blommor bland barrträd vid strandkanten i Huay Yang...






Udden norrut efter naturreservatet


Söderut

Efter den sköna promenaden åkte vi direkt till Mr Klea för att äta kvällsmat.

Ytterligare en dag har passerat förbi i vårt paradis och vi skänker en tanke till våra kära döttrar Maria som landat i Larnaca kl.15.30 och till Linda som är kvar i Sverige och Stockholm i 11+ grader.