2010-02-28 Slö morgon och söndagspromenad +4,5 C

Kvällen igår med Linda och Daniel var jättetrevlig med god mat och dryck etc.

När jag vaknade i morse kände jag mig otroligt seg och istället för att gå upp ur sängen låg jag och läste fram till 09.30. Rulle gläntade på persiennen och det var snöstorm så jag drog täcket om mig och att ens tänka på att gå ut i dag var inte särskilt lockande.  

Nåväl till slut var jag tvungen att ta mig i kragen och masa mig upp. Det hade slutat snöa och efter frukost klädde jag i något lättare kläder och knallade iväg. Igår hade jag ju inte varit ute på hela dagen så nu fick det vara nog med det gosiga varma inomhuslivet. Efter vårt fönsterbyte har det blivit 3-4 grader varmare inomhus så snacka om att det har eldats för kråkorna under många år.

Rulle ville vara hemma och fortsätta röja i hemförrådet. Det är andra helgen som han ägnar sig åt detta och då kan ni kanske förstå hur mycket han lyckats samla på sig under åren. Med tanke på denna jobbiga arbetsuppgift har jag en viss förståelse för att han dragit sig för röjningen under ett antal år. Mycket har kastats och en del har burits ned till källarförrådet.

Trots det halvmulna vädret fick jag en skön promenad. Blev t.o.m. lite svettig så jag stannade till vid Barshällskällaren där det en gång i tiden legat ett torp på leden mot Väsby Gård. Det är en källa som får vatten ifrån berget ovanför, en tunn stråle av klart rent vatten som dessutom är drickbart. Det finns en kåsa som hänger bredvid källan på en gren så jag tog mig en slurk vatten och det smakade mycket frisk och gott.


Barshällskällan på leden mot Väsby Gård
Längst in till vänster om stenen kommer strålen med klart rent vatten.


Highland cattles som inte kan ha det så lätt att se något på grund av den kraftiga luggen. Den kraftiga pälsen har sannolikt varit till god hjälp denna bistra vinter för att hålla värmen.


Väsby Gård

Fortsatte rundan mot Säbysjön och mötte en arbetshäst som drog en släde med sin körsven och de var ute på en söndagstur. I övrigt var det bara en och annan joggare eller hundägare  som var ute och promenerade.


Säbysjön i horisonten.Framme vid vägskälet valde jag att knalla hemåt igen mot Hägerstalund. Det började smådugga och jag skyndade på stegen men smådugget slutade lika hastigt som det kom och istället bröt solen lite försiktigt fram genom molntäcket och det var riktigt nice.

Vid hemkomsten hade jag avverkat ca 8-9 km och Rulle var i full gång med röjningen men gjorde ett avbrott så vi kunde avnjuta en välförtjänt god fika.

Jaha det var februari det och i morgon är den 1 mars. Vad i herrans namn tog februari vägen!?

Nu är det bara 12 dagar kvar tills vi reser hem till Huay Yang igen. Nu får det gärna gå lite fortare med dagarna tills dess. Läste i DN i morse att det kommer att bli demonstrationer den 14 mars, samma dag som vi landar i  Bangkok. Hoppas de är morgontrötta så vi hinner ge oss av med taxin innan spektaklet börjar.