2015-09-30 Trevlig onsdag (Lillördag) hälsar vi från Huay Yang samt ett lite saltat inlägg.

Idag fick jag trevlig sällskap av Isac & Pia (Pisac) samt vovvarna förstås på strandlångisen och stranden är mycket ojämn nu med lite vallar här och var, mjuk sand att pulsa i varvat med hårdare sand och nu börjar havet stöka till det på vår kära strand ordentligt.
 
Men jag brukar säga att ju fler kringelikrokar man måste gå, traska på hårt eller mjukt underlag, det vill säga variation, är bara bra för benen och balanssinnet och ger lite mer träning. 
 
Det fläktade inte särskilt mycket på stranden idag heller så det blev svettigt och det är inte heller farligt så länge man kommer ihåg att fylla på vätskeförlusten med vatten, mycket vatten och gärna mineralvatten.
 
En härlig vy från vårt paradis Huay Yang
 
Vi har helt övergått till att bara dricka det mineralvatten som finns i de gröna automaterna lite var stans i Huay Yang. Det är dels nyttigare och dels billigare och det är en kombination som jag gillar skarpt.
 
Vi har köpt 2 kraftiga 9 litersdunkar med kraftigt sidohandtag på Home Pro och de fyller vi på med vatten från vår närmaste automat nästan varje dag.
 
För 2 baht får du drygt 2 liter vatten. Sedan är det lätt att fylla på några tillbringare med vattnet och ställa i kylen så får vi alltid kallt vatten. 
 
Denna apparat står vid Charming Mart på Samutvägen...
 
Det vatten som vi kan köpa på våra områden i den stora vita 20 litersdunken kostar 20 baht på vårt område och det är inget fel på det vattnet men det är ett pressat vatten helt fritt från mineraler etc. så det får man i så fall tillsätta själv om man vill ha det. 
 
Svettas vi mycket tömmer vi kroppen på våra saltlager och det är därför viktigt att se till att vi får tillbaka saltet igen och det sker oftast genom maten eller om vi tillsätter salt i vårt dricksvatten. Här i tropikerna är det viktigt att få i sig extra mycket salt till skillnad mot i tex Sverige där man inte ska salta för mycket då saltet binder vatten i kroppen. Det är ju som bekant inte heller lika varmt där som det är här året runt.
 
Vilket salt ska vi välja då och som är bäst för kroppen? Jag har googlat lite på det och via nedan länk kan du få info om du är intresserad. 
 
http://www.halsasomlivsstil.com/2014/03/ar-havssalt-battre-an-bordssalt/
 
Rulle och jag använder både havssalt och joderat raffinerat salt vilket som passar bäst för det vi behöver det till. Vare sig Rulle eller jag har problem med jod i saltet.
 
Havssaltet ligger i en förpackning om 8 påsar och det saltet är till konsistensen lite fuktigare och ser ut som små saltflingor som är lättlösliga. Det använder vi till matlagning samt kan förstärka vattnet vid tuffa cykelträningspass t ex. Det joderade raffinerade saltet är som ett vanligt bordssalt. 
 
Havssalt, där man köper en förpackning med 8 påsar och det vanliga bordssaltet...
 
Havssaltet har vi köpt på Tesco Lotus och det kostar ca 8 baht för hela förpackningen om 8 påsar, 
 
I kväll blir det trevligheter med en salt kille och en salt tjej (Pisac) och innan kvällsmaten, på någon av våra restauranger i byn, kommer Rulle bjuda oss på en Pinja Colada, Mums!
 
Jag önskar dig en synnerligen trevlig onsdag!