2009-11-29 Längtar hem till Thailand

Idag är det söndag och i helgen har vi ägnat extra mycket funderingar och tankar på en framtida längre vistelse i vårt kära Thailand. Det jag upplever som jobbigast är mörkret den här årstiden i Sverige. Det går väl an i helgerna när man kan vara ute i dagsljus men i veckorna går jag till jobbet när det är mörkt eller gryning och går hem efter jobbet i skymning eller mörker. I lördags satte jag upp adventsljusstakar i alla fönster samt en fin adventsstjärna i trä som vi haft i ca 30 år. Alla ljus i fönstren lyser upp tillvaron markant och snart är det jul igen. Tiden rusar på och det dröjer inte så länge innan det vänder och blir ljusare igen. Det är så härligt att ta del av alla thailandsbloggar och bara känna glädjen spritta att vi har ett andra hem i vår kära by Huay Yang att längta till och det är faktiskt 100 % positiv terapi. 

Rulle har förmodligen haft svininfluensan och varit riktigt krasslig i en vecka så han orkade inte följa med ut på den brukligt långa söndagspromenaden. Jag knallade i väg själv i dimman och tog några bilder bara för att ha som en kontrast mot de bilder som jag annars visar på min blogg. Känslan att ha möjligheten att flyga iväg till andra sidan jordklotet på 10-11 timmar och hamna i tropikerna med värme och palmer etc, milslånga nästan öde stränder är rätt cool tycker jag och framförallt att vi har ett eget hus där i vårt pradis på jorden. Det kan faktiskt balansera upp det tyngsta sinnet.



5+ grader och dimbeslöjade ängar  





Ingen snö än utan vackert grön mossa

  

På väg hem till Rulle som väntar på mig med god fika och en dvdfilm. Bara den känslan satte fart på benen. 

Vi har bestämt att vi ska boka flygbiljetter till den 13 mars så det är bara drygt 4 månader kvar. 

   

Kommentarer:

1 Christer:

Mycket vackra bilder av den höst som jag ogillar så djupt. Men naturen i sig är ju mycket vacker och avkopplande att titta på även om det är dystert att se hur allt bryts ner. Men som du skriver, det blir snart ljusare igen och då återkommer ju även grönskan och livet i naturen.

2 Lotta:

Det är ju vackert det här också även om vi föredrar solen och värmen, men visst är det vackert med dimma? Jag gillar det som kommer från Göteborg och är uppvuxen i en dimridå.

Kommentera här: