2010-02-28 Slö morgon och söndagspromenad +4,5 C

Kvällen igår med Linda och Daniel var jättetrevlig med god mat och dryck etc.

När jag vaknade i morse kände jag mig otroligt seg och istället för att gå upp ur sängen låg jag och läste fram till 09.30. Rulle gläntade på persiennen och det var snöstorm så jag drog täcket om mig och att ens tänka på att gå ut i dag var inte särskilt lockande.  

Nåväl till slut var jag tvungen att ta mig i kragen och masa mig upp. Det hade slutat snöa och efter frukost klädde jag i något lättare kläder och knallade iväg. Igår hade jag ju inte varit ute på hela dagen så nu fick det vara nog med det gosiga varma inomhuslivet. Efter vårt fönsterbyte har det blivit 3-4 grader varmare inomhus så snacka om att det har eldats för kråkorna under många år.

Rulle ville vara hemma och fortsätta röja i hemförrådet. Det är andra helgen som han ägnar sig åt detta och då kan ni kanske förstå hur mycket han lyckats samla på sig under åren. Med tanke på denna jobbiga arbetsuppgift har jag en viss förståelse för att han dragit sig för röjningen under ett antal år. Mycket har kastats och en del har burits ned till källarförrådet.

Trots det halvmulna vädret fick jag en skön promenad. Blev t.o.m. lite svettig så jag stannade till vid Barshällskällaren där det en gång i tiden legat ett torp på leden mot Väsby Gård. Det är en källa som får vatten ifrån berget ovanför, en tunn stråle av klart rent vatten som dessutom är drickbart. Det finns en kåsa som hänger bredvid källan på en gren så jag tog mig en slurk vatten och det smakade mycket frisk och gott.


Barshällskällan på leden mot Väsby Gård




Längst in till vänster om stenen kommer strålen med klart rent vatten.


Highland cattles som inte kan ha det så lätt att se något på grund av den kraftiga luggen. Den kraftiga pälsen har sannolikt varit till god hjälp denna bistra vinter för att hålla värmen.


Väsby Gård

Fortsatte rundan mot Säbysjön och mötte en arbetshäst som drog en släde med sin körsven och de var ute på en söndagstur. I övrigt var det bara en och annan joggare eller hundägare  som var ute och promenerade.


Säbysjön i horisonten.



Framme vid vägskälet valde jag att knalla hemåt igen mot Hägerstalund. Det började smådugga och jag skyndade på stegen men smådugget slutade lika hastigt som det kom och istället bröt solen lite försiktigt fram genom molntäcket och det var riktigt nice.

Vid hemkomsten hade jag avverkat ca 8-9 km och Rulle var i full gång med röjningen men gjorde ett avbrott så vi kunde avnjuta en välförtjänt god fika.

Jaha det var februari det och i morgon är den 1 mars. Vad i herrans namn tog februari vägen!?

Nu är det bara 12 dagar kvar tills vi reser hem till Huay Yang igen. Nu får det gärna gå lite fortare med dagarna tills dess. Läste i DN i morse att det kommer att bli demonstrationer den 14 mars, samma dag som vi landar i  Bangkok. Hoppas de är morgontrötta så vi hinner ge oss av med taxin innan spektaklet börjar.


Kommentarer:

1 Susanne:

o jag är stolt över att vara din vän Annica !

Tack för dom fina orden

Såå synd att jag inte kan göra er sällskap den

här gången..

STOR KRAM

Vackra bilder på bloggen, källa med kåsa så man kan ta en slurk Fantastiskt

2 Annika:

Tack snälla goa Susanne. Kul att du följer min blogg. Vi kommer att sakna dig men ser fram mot resan i höst i stället.



Ännu större kram från mig till dig!

3 Lotta:

Åh, vad highland cattle är fina! Jag bara älskar de korna med sina fina horn och tjocka päls. Vi har kompisar som ett tag bodde alldeles intill en äng med dessa kossor. Jag kastade mig ur bilen och lockade jollrande med min allra vänaste röst. Och vad tror du koskrällena gjorde? Jo, de sprang sin väg....

4 Annika:

Stackars Lotta eller var det korna det var synd om, ha, ha. Jag tycker oxå att de är gulliga men de är inte mycket för att gosa.

5 Anonym:

Slö morgon kan jag inte hitta i ditt inlägg. Du är ju helt enorm med dina promenader, är det ett nödvändigt ont eller spritter det i kroppen på dig. Jag tycker att du är jätteduktig och så ser du ju väldigt mycket på dina "utflykter".

6 Birgith:

7 Annika:

Nä inget nödvändigt ont men jag har nog en hel del energi när jag väl kommer igång, ha, ha.

8 Christer:

Vilken härlig söndagspromenad och vilka fina bilder. Highland Cattle är verkligen fina, de påminner mig om bilder ur böckerna om familjen Hedenhös som jag läste när jag var liten. På den tiden jag åt rött kött (det är många är sedan nu) brukade jag köpa filé från Highland Cattle i mataffären i Ringens köpcentrum. Det låter hemsk att säga det, men det var ett underbart gott kött. Nuförtiden föredrar jag att njuta av de vackra djuren med ögonen i stället. Något som jag tror att de själva också uppskattar!

9 Annika:

Christer, jag skulle inte heller kunna tänka mig att äta dem utan nöjer mig med att bara titta på dessa härliga djur. Barnen Hedenhös tillhörde mina favoritböcker och visst påminner de om dem.

10 Din dotter Linda:

Ska bli så kul att använda alla nya kläder/klänningar som jag köpt där nere i värmen. Kollade på yr.no och det ska vara 36 grader i bangkok nu i veckan, riktigt hett det!

11 Annika:

Mmm kära dotter Linda, det ska bli så sköööööönt att åka ner till värmen och blir det för varmt kan vi ju alltid åtminstone kolla på vinterbilderna på min blogg och kyla ner våra sinnen, ha,ha. Nja jag föredrar nog värmen.

Kommentera här: