2011-05-30 Tandhygienisten på City Dental, min favorit.

På morgonen var det dags för årets tandrengöring hos tandhygienisten Maryam på City Dental. Hon ägnade 1 timma åt att undersöka, ta bort tandsten och putsa med koksalt/citron lösning så det fanns inte en fläck kvar utan tänderna gnistrande som nya när hon var klar. 

Det jag gillar också är attt hon inte har för vana att prata en massa och ställa frågor om ditten och datten som man ändå inte kan svara på med en massa prylar i munnen. Hon frågar bara då och då om allt känns ok och förklarar vad hon ska göra. I övrigt var hon tyst och arbetade lugnt och metodiskt.  Notan gick på ynkans 550 kr för denna timmas arbete.

Jag har under åren gått till flera tandhygienister men aldrig varit så nöjd som efter dessa besök på City Dental. Att det dessutom är billigare att få en behandling utförd gör ju det hela ännu bättre.

När jag var klar berättade jag för henne att detta förmodligen var sista besöket hos henne då vi ska flytta till Thailand. Det känns coolt att vi nu istället ska hitta en tandläkare/tandhygienist i PKK (Pratchuap Khiri Khan) som vi ska gå till varje år för att ha koll på tändena. 

Maryam är från Iran och har bott i Sverige i 7 år och kan inte tänka sig att flytta tillbaka till Iran där hennes föräldrar bor kvar. Det räcker med en semester där sa hon. Att leva och arbeta etc. där är mycket tuffare än i Sverige samt att gå med "huckle på huvudet" var inget för henne. Hon vill gärna besöka Thailand framöver och tyckte det lät jättehäftigt med vår kommande flytt dit och önskade oss en trevlig vistelse i Thailand.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=RUBnEXYeSLI


Kommentarer:

1 Birgith:

Ryser i hela kroppen, när jag läser "tand-hygienist". Går själv 2 ggr om året och hatar det. Men visst är det jätteskönt efteråt. Betalar 200 bagis mer per gångg men det får det vara värt. Hoppas du hittar en lika duktig tandhygienist i PKK.

2 Christer:

Ja, det är viktigt att hålla tänderna i gott skick. Du kommer säkert att hitta någon bra hygienist i Thailand också. Åtminstone här på Phuket finns det mängder av tandkliniker och tandvården i Thailand har ju mycket gott rykte.



Vi går sedan flera år regelbundet på Bangkok Phuket Hospital och är mycket nöjda. Trots att det är det dyraste, "finaste", sjukhuset på ön så kostar tandvården en bråkdel av vad den gör i Sverige.

3 Annika:

Till Christer: Jag ska kolla med dem i byn som går til tandläkaren i PKK, så får jag tips den vägen. Till Phuket är det väl långt för ett besök hos tandläkaren, ha, ha. PS väntar svar på mitt mail till dig. DS



Till Birgith: Jag ryser också lite, framför allt när den elektriska tandstensrensaren far över där man kan ha en liten känslig tandhals. Försöker ligga där och tänka på något trevligt, Thailand t.ex. det brukar fungera.

4 Lotta:

Jag har inte lika positiv erfarenhet av City Dental som du. Jag tappade en plomb i Thailand för ett år sedan och när jag kom hem var ordinarie tandläkare på semester så jag gick till City Dental. Den plomben satt i knappt ett år, dåligt tycker jag...

Kommentera här: