2012-11-20 BBQ på Jacks Restaurang

Efter en GT hos B&L åkte vi till Jacks Restaurang då vi köpt biljetter för BBQ. När vi kom fram vid kl. 19.00 tiden hade de flesta gästerna redan kommit.
 
Vi fyra fick ett eget bord precis vid grillen samt med sköna stolar med ryggstöd. I priset om 300 baht/person ingick en (1) valfri dryck som man köpte i baren samt BBQ som kockarna höll på som bäst.
 
Det fanns räk- eller kycklingspett, kycklingburgare, hamburgare och potatissallad samt en massa fräsch sallad. Riktig god mat och rikligt tilltaget så ingen blev utan även om man gick en eller flera gånger.
 
I baren kunde man köpa både det ena och det andra och Linns två engelska tjejkompisar hjälpte till med både i grillen samt i baren och var även de som berättade vad som var på gång under kvällen med lottdragning av ett pris som kunnde betyda både bra och sämre upplevelser beroende på vilken smak man har. Kul idé!
 
Vi tyckte det vare en mycket trevlig tillställning med god mat samt stort hjärta som innebär en stor mysfaktor som präglade hela festen. Vi hade även tur med vädret då regnet höll sig borta och vindarna fläktade alldeles lagom. Det kunde inte bli så mycket bättre. Vi lämnade festen vid kl. 22 tiden och då hade de flesta redan gått utan några som hade barhäng.
 
Över oss lyste den vackra fullmånen som här var på väg upp......
 
...och som senare blev vit på himlavalvet... 
 
Salladsfat, min favorit...
 
 
 
Kyckling - eller räkspett....
 
Grillmästarna...
 
Delikat potatissallad
 
barme med diverse dryckjom...
 
Lynn som är lycklig för att det inte regnade samt över nöjda gäster...
 
Lynns pappa Jack och hennes Andy
  
Tack för en mycket trevlig kväll!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Lotta:

Arrangörerna hade verligen gjort ett jättebra jobb och tur som tokar hade de med vädret med tanke på att det under vår frukost idag öste ner regn igen...

Svar: Ja både de och vi hade verkligen flax med vädret, en underbar kväll!
Annika Thailand

2 lennart och karin:

Hej!
Tack för en bra blogg. Synd att du inte vågar dig på att ta upp de försmådda kvinnornas situation i byn.
Det blir ju ett allt vanligare inslag med "gubbs" som lämnat svenska frun för en ung thai och ofta också skaffat barn. Vanligt är också svenskens respektlösa beteende med att ex. vis cyckla i bikini eller sitta med bar överkropp på restauranger. Många thai har uttryckt sitt förakta för oss vad gäller båda dessa saker och vi börjar nu efter ett antal säsonger i byn att känna oss färdiga och trötta.

Svar: Tack för er kommentar och jag har tagit upp detta ett antal gånger i min blogg på olika sätt. Tyvärr kan jag inte göra något åt de som beter sig respektlöst på ett eller annat sätt men det kommer att slå mot dem själva och Thailändarna drar inte alla över en kam. När det gäller de män som vill ha ett förhållande med en Thailändsk kvinna finns det både lyckliga och dåliga förhållanden men det är inte min ska att vare sig moralisera eller ha synpunkter på det i min blogg då det måste vara det egna ansvaret och fria valet för den som väljer detta. En dels mäns sätt att utnyttja eller behandla kvinnor illa finns överallt i världen, inte minst i Sverige, tyvärr.
Annika Thailand

3 Hans Björkman:

Hej och tack för ditt bloggande. Jag läser varje dag, men har varit dålig på att kommentera.
Men nu vill jag lämna en kommentar:

Jag delar nämligen inte din uppfattning angående att
(de negativa) vinsterna i lotteriet på Jacks fest- "var en kul grej." Jag tycker tvärtom att denna typ av skämt eventuellt kan höra hemma på en intern fest inom ett kompisgäng, men inte att man som betalande gäst och som avslutning på en god o festlig måltid "tvingas" svälja en hel sked Tabascosås eller något annat osmakligt. (Smaken satt fast ända tills morgonen efter med avdomnade läppar och sår i gommen som biverkan..)

Jag vet inte om jag är avsaknad av humor, men jag tror inte det. Det där med "att vara rolig på någon annans bekostnad" kräver lite fingertoppskänsla.

Svar: Tack för din kommentar och tråkigt att du inte uppskattade lekarna men där är vi av olika åsikt. Innan lottdragningen talade de dessutom om att de var ett "bra eller dåligt" pris. Nu vann du det "dåliga" men eftersom de talade om att du skulle dricka en sked med Tabascosås hade du ju kunnat avstått om du visste att du skulle må dåligt av det. Ingen blev tvingad att delta överhuvudtaget. Jag tycker det kul med lite annorlunda lekar på en tillställning oavsett om jag betalar eller inte så länge det är frivilligt att delta. Något annat var det inte tal om på Jacks trevliga party.
Annika Thailand

4 leffe bengtsson hua hin:

Har nu följt din blogg ett tag och du tar ofta upp att det inte är din sak att moralisera. Moralisera kan man göra på ett flertal sätt bl a genom att man lyfter fram sina personliga egenskaperna, livstil etc som det bästa. En överdriven postiv inställning till allt är ett sätt att framhäva sig själv och ett förtäckt moraliserande över andra som kanske har lite mer mixt emotions.


Svar: Tack för din kommentar men är det så att du mår dåligt av att läsa min blogg om min livsstil, mina åsikter samt min positiva livsyn utifrån din egen livsstil är det kanske bättre att du slutar att läsa den. Valet är ditt.
Annika Thailand

5 Lotta:

Herregud, har det blivit en sandlåda i din blogg Annika? Vet inte om jag skall skratta eller gråta. Den som vill framhäva sin åsikt tycker jag skall öppna upp en egen blogg och inte klanka ner på andras åsikter... Jag väljer nog att skratta ändå för jag är ju också positiv, ha, ha!

Svar: Tack kära Lotta för din kommentar!
Annika Thailand

Kommentera här: