2013-10-19 Dag 18 - Hemresa till Huay Yang, ca 12 mil

Rulle och jag åkte hem direkt efter frukost och Botta stannade kvar i HH en natt till. Strax efter start började det att regna och gjorde det rejält hela vägen hem. Vi stannade i fruktbacken och köpte mango och sedan åkte jag direkt till Si Shop och Pop Shop för att handla lite förnödenheter.
 
Det regnade som spön i backen hela dagen, Ned och Oj kom och välkomnade oss hem och Ned ringde till Gock och Åh så de skulle få sina presenter som jag köpt i Pai åt dem. Oj fick några Buddhabilder. Det är roligt att vara hemma igen och att områdespersonalen kommer och välkomnar oss hem känns extra varmt i hjärtat.
 
Alltid borta bra men hemma bäst! Vi har kört ca 342 härliga mil totalt och det har varit en fantastisk resa. Vi har dessutom haft mycket tur med dels vädret, dels att vi alla mår bra och dels att det inte har varit några allvarliga trafikincidenter som kunnat ställa till det för oss.
 
Hoppas du har lust att ta del av vår resa via bloggen kära bloggläsare!
 
Snigel med jättehus som Rulle räddade genom att lyfta in bland buskar och träd...
 
Vacker blomma från Rajanas trädgård 

Kommentarer:

1 Christina S:

Fantastisk resa! Helt underbart! Vi blir helt sjuka!
Skojiga kommentarer och roligt att följa er resa. Det blev många mil må jag säga.
Hade ni bokat hotell i förväg? Eller bara tittat ut alternativ?
Kul kommentar förresten - pelle i botten 60 km/h! Jag vet känslan, dra gasen i botten och det händer .... ingenting!

Svar: Tack Christina för din kommentar och härliga respons! Rulle hade lagt upp resort alternativ under vägen, inget bokat då vi inte ville känna oss bundna vid plats och tid. Under lågsäsong är det oftast inga problem att få rum. Mmm pelle i botten i ruggiga lut, vill ha en Honda Forza 300 cc:-) Vi får väl se, min, lilla PCX:en känns plötsligt för liten...
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Christina S:

Förresten - borde du inte sova nu?!? :-)

Svar: Jo men då jag ändå var i farten med bloggen ville jag blir klar:-) Allt för dig min kära bloggläsare:-)
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Monica Å:

Vilken underhållande läsning! Känns nästan som om att man var med, lite på distans alltså....
Förstår att ni är supernöjda!

Vilket jobb du har lagt ner, imponerad!

Svar: Tack Monica för din kommentar och respons!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Marit:

Hei Annika! For en reise, dere er helt utrolige. Veldig kjekt å lese og se bilder fra denne flotte turen. Har savnet den daglige dosen med blogg fra deg, så roligt at dere er tilbake igjen ;>))


Svar: Tack Marit och hoppas vi ses snart i HY!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Reidun:

Tack för att få bildligt vara med på er resa, fina foton och de där helt roligt fina lyktstolparna;)

Svar: Tack så mycket Reidun för din kommentar!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

6 Ingvor:

Äntligen är du tillbaka! Det har varit så tomt utan dig! Vilken resa ni gjort! Tufft att ge sig i väg med cyklarna så långt! Men vad spännande att följa er! Vilka vackra platser det finns! Har varit på flera av platserna själv, men då åkte vi buss! Tack för alla underbara bilder och berättelser efter vägen!

Svar: Tack Ingvor för din kommentar och glada tillrop! Ja Thailand är oerhört vackert!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

7 Kaj Svens:

Hejsan. Jättekul att läsa om er spännande resa till Gyllende triangeln.
Riktigt tufft gjort.
Jag cyklade med Rulle och Odd samt 2 andra killar till Prechup omkring den 10 mars 2013.
Vi gör en ny resa till Hua Hin denna gång mitten av februari till mitten av mars.Sist bodde vi på Pilton Resort 1 månad.
Jättebra Blogg Hälsningar Lena och Kaj.

Svar: Tack Lena och Kaj för er kommentar och respons! Hoppas vi syns i Huay Yang i feb/mars.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

8 Christina S:

Vad spännande det låter med Honda Forza! Själv kör jag en SH300i här hemma i Göteborg, Forzan har visst samma motor. Jag är väldigt nöjd, skotern är pigg och glad. Hänger väl med makens Honda 1300vtx, både på småvägar och motorväg.
Rek. pris för Forzan i Sverige, 2013 års modell, en nyhet, är 52900 SEK. Vad får man ge för den i Thailand? Nyfiken är jag. Vår lilla thailändska Yamaha 110cc är i stort behov av att bytas ut....

Svar: Vad kul att ni åker hoj i Sverige. Det gjorde Rulle oxå på sin BMW R1200 RS men jag har aldrig kört MC förrän vi flyttade hit. Priset på Honda Forza 300 cc ligger på ca 170 000 baht men det kan skilja sig från butik/stad uppåt eller nedåt. Jag ska kolla i PKK. Er lilla Yamaha 110 cc fungerar väl bra i byn men inte utanför frö 2 vuxna kan jag tänka. Jag kan informera dig vidare angående priset på Honda Forza i PKK framöver när jag kommit så långt.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

9 Christina S:

Jag körde inte heller MC innan vi köpte MC i Thailand. Så det är tack vare den som jag tänkte om. Vi har ju fått trängselskatt här i stan och det är så bedrövligt trist att åka kollektivt och dessutom har jag MC-behörighet "på köpet" på bilkörkortet så steget var inte långt. Och visst är det kul att hoja omkríng!
Forzan kostar ju en del men är ändå bra mycket billigare i SE. Kan tänka att den är betydligt trevligare att köra långtur med än din PCX. Kul att höra fortsättningen!
Och ja, vår lilla 110 cc är inte mycket att ha, i synnerhet inte om man sitter två vuxna på den...

Svar: Då har vi samma fria "inkörssport" till MC körkortet så det var praktisk att utnyttja här. Att köra MC är en härlig frihetskänsla! Fortsättning följer angående ett eventuellt Forzaköp. Honda tillverkas ju i Thailand så självklart blir den billigare att köpa här än importerade samt lätt att få service, tillbehör etc. Honda håller dessutom mycket bra kvalitet så man får mycket för pengarna
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

10 Niclas Persson:

Aaaarrggggghhhhh.... Som hojåkare här hemma i Sverige blir man sjukt avundsjuk. Verkar som ni träffat rätt med allt. Hotell, väder, resrutt... ja hel paketet.
Men du måste använda frambromsen, den ger betydligt bättre bromsverkan och är alltså säkrare :o)
Skall bli kul att läsa dina rapporter från HY igen.
Vi räknar fortfarande veckor, men snart blir det dagar...
Ha det bra / Nicke

Svar: Tack igen för din kommentar samt att du fattar tjusningen med att köra MC. Tack för din omtanke när det gäller frambromsen... jag vet, men risken är att framhjulet låser sig och jag får ett kast, framför allt i kurvor eller om jag styr undan, På raksträckor är det skillnad.. På Honda Forza, som jag beställt, finns det ABS och då blir det skillnad. Ja, ja jag ska öva mer:-) Vi ses kanske i byn när ni kommer, det skulle vara kul! Ha det bra du oxå.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: