2014-08-31 Orkidéer är vackert...

Våra flerartiga orkidéer blommar en och en i taget och den här tycker jag är så fin i färgen....
 
En av våra vackra orkidéer
 
Idag har jag glatt alla våra växter med kogödsel samt jord blandat med kokosnötskross. Under regnperioden brukar jag varva med konstgödsel eller kogödsel ca 1 gång i månaden. Regnar det mycket lakas jorden ur och under torrperioden gör jag samma sak men varannan månad. Det gäller även att ha koll på jorden om den behöver fyllas på samt blandas upp med kokosnötskross så inte jorden blir hård som betong. 
 
Det syns på våra växter att de gillar att bli extra ompysslade och det är ett svettigt men kul arbete tycker jag.
 
Om man inte har möjlighet att göra detta extra pyssel själv kan man alltid göra en beställning hos Cha-ba, som har hand om vårt område, eller alternativt från någon trädgårdsmästare i byn. 
 
Jag önskar dig en riktigt skön söndag! 

Kommentarer:

1 Susanna Maria J:

Verkligen vackert :)

Svar: Tack så mycket Susanna Maria!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Ann:

Jag bara älskar dessa blommor. Fantastisk färg

Svar: Tack så mycket Ann för din kommentar!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Kicki:

Du har det så fint.
Jag gillar verkligen orkideer oxå.
Har en del av dem här hemma.
Ha det gött o hälsa Rulle.
Kram Kram. ♡♡♡

Svar: Tack så mycket snälla rara Kicki för din kommentar och hälsningen är framförd till Rulle:-) Ha det så gött ni också och kramar i mängd!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Anna, New York – My Bite of the Big Apple:

Kokosnötskross! Där lärde jag mig något nytt. :) Underbara orkidéer.

Svar: Tack så mycket Anna och visst är det kul att det alltid finns plats för nya lärdomar:-))
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Christina S:

Ja, så fina dina orkidéer är! Underbart vackra! Vi har lite orkidéer här hemma i Sverige, men det blir mest phalaenopsis. Och den trivs ju mindre bra i HY, kul med variation :-)
Så du jobbar och fixar i din trädgård! Imponerande. Men så har du ju också full utdelning, er trädgård är ju så grön och prunkande.
Här hemma börjar det så smått gå mot höst, vilket ju kräver sitt i trädgården. Höst är nog egentligen min favoritårstid, det luktar så gott, är så vackra färger och naturen lugnar på något sätt ner sig. Dessvärre stundar ju då också vintern, som alls inte är min favorit. Å andra sidan så närmar sig vår HY-resa! Ha det så gott!

Svar: Tack så mycket Christina för din som vanligt varma och fina kommentar som glädjer mig mycket. Jag gillar också hösten precis för det du beskriver:-) Det ska bli roligt att träffa er när ni äntligen kommer hem till HY igen! Ha det så gott du/ni också!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: