2014-06-15 Myror är okey men inte i krukväxter etc. eller inomhus...

Igår fick vi en trevlig kväll med Peter och Marita som vi tackar så hjärtligt för.
 
Under kvällens lopp berättade jag för dem att jag tycker mig ha besvär med myror, från pyttesmå till större myror i en del av krukväxterna och andra växter i trädgården samt även i kökslandet. 
 
I kökslandet kryllade det av myror i jorden och det verkade som om de åt på rötterna för ingenting ville ta sig mer där från att ha varit ett prunkande köksland med både Chili, Basilika och Sarranä (Mynta). Det var bara att ta bort allt för jag ville ju inte bespruta på det som vi skulle äta.
 
Jag har testat med bl.a Bikarbonat, som är miljövänligt, men det hjälpte bara ett tag på vissa myror men en del myror verkade inte ens bry sig. Jorden kan även bli för sur (basisk) av Bikarbonaten som en del växter inte gillar. Jag har även testat Baygon som dödar myrorna direkt men sedan kommer ändå andra myror och processen är i gång igen. Vi har även Pestcontrol på våra växter men det är mer sällan och inte lika ofta som inomhus.   
 
Peter och Marita tipsade om ett effektivt pulver som bl.a dödar myror men som man dels kan strö ut runt om för att förhindra myrorna att ens komma dit, tex kökslandet, eller direkt i jorden på andra växter. De har själva god erfarenhet av detta pulver när myrorna är till besvär på något sätt.Jag fick en påse av dem,för att testa och detta medel har de köpt på Home Pro. Tack snälla Marita och Peter för er generositet och nu ska jag ut på myrjakt.
 
Idag har jag spritt ut detta pulver i de krukor och växter som jag vet att myrorna håller till i och suger ut näring ur växterna samt runt kökslandet så det lilla som finns kvar av Sarranän möjligtvis kan räddas.
 
Om myrorna vill komma upp på altanen kan man lägga en sträng av detta pulver på backen runt om för att förhindra det. Det är dock ett gift så en viss försiktighet bör ju iakttas.
 
Vi har sällan myror inne i huset för vi ser alltid till att hålla rent från mat eller smulor på köksbänkar och andra ytor samt vår pestcontrol gör även sitt till en gång i månaden. Vi har heller inga torrvaror i skåpen utan förvarar gryn, ris, socker etc. i kylskåpet. Bröd lägger vi i frysen och tar fram efter behov. Te eller kaffe bryr sig myrorna eller de andra ev. krypen inte om.
 
Vi bor i tropikerna och det är onödigt att dra in skadekryp om man kan undvika det. 
 
Effektivt medel för myror samt andra skadekryp... 

Kommentarer:

1 Reidun:

Oj hemska Kackerlackor är min fasa där borta,hade en myrväg över kudden vid en hotell vistelse;) Men Thailand längtar man alltid tillbaka till;))

Svar: Tack Reidun för din kommentar! Kackerlackor ser vi bara en och annan här vid huset och kanske vid något tillfälle på hotell men myror ser vi ofta även på hotellen så de är svåra att få bukt med. när de väl kommit. Men de är ju inte farliga...Vi ser alltid till att försluta vårt bagage så vi inte får med oss dem i vår packning.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Kia:

Hej Annika! Hoppas allt är bra med dig och Rulle och att ni hade en trevlig "Midsommarafton" i går. Kanske inte med svensk stång och sill med potäter men man kan ju fira ändå. Jag firade hos Sanna med familj och vi hade en mysig dag med fint väder och god mat.
Jag läste i går i Aftonbladet att Ättika är bra mot bla myror (droppa lite där det är so, värst), några droppar i vattnet när man kokar ägg så spricker dom inte, stryka på naglarna innan man måla r med nagellack så sitter det kvar längre, borsta tänderna en gång i veckan (blä) så får man vita tänder.
Ha det så jätte bra och hälsa Rulle!
Många Svenska kramar från Kia

Svar: Hej Kia och tack för din kommentar och rapport från er, som det verkar, mysiga midsommarfirande. Ättika låter bra på alla sätt och vis och jag ska kolla om det finns i byn. Saknar dig här i byn så skynda dig hit:-)) Ha det så bra och hälsa familjen! Många Huay Yanghälsningar från oss
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: