2014-10-25 Sammanfattning av vår långresa 2014-09-29-2014-10-24

Vi har kört totalt 514 härliga mil, nästan så långt nordväst man kan komma mot Burmagränsen, nästan så långt norrut som man komma mot Burmagränsen, och nästan så långt österut man kan komma mot Laosgränsen samt nästan längst ner vid gränsstationen till Kambodja sydost.
 
Vi har bott på 20 olika hotell/resorter och de har kostat mellan 450 baht - 1 500 baht. De flesta resorter har legat på 600-800 baht.
 
Var vi än har varit i Thailand har vi mötts med en oerhört vänlighet, gästfrihet och nyfikenhet var vi kommer ifrån och vart vi ska. Jag har fått idel tummenupp för min hoj och att jag som kvinna kan köra en "så stor" MC, det är lite kul.
 
Att resa i detta fantastiska land är lätt, mat och dryck finns överallt och resorter och hotell som passar var och ens smak och plånbok. 
 
Vi gillar billiga resorter men största kravet är att det ska vara hyfsat rent i rummet och att sängkläderna är rena. Övrigt är bara bonus. Vi har inget behov av lyx eller överdrivet fjäsk från någon personal utan vi bemöts med samma artighet och respekt som vi ger våra medmänniskor. 
 
Att jag försöker prata lite Thailändska i den mån jag kan ses med förtjusning och ökar både respekt och vänlighet ytterligerae.
 
Jag gillar verkligen Thailand och människorna och kulturen här och hoppas jag får bo och leva här länge, länge till! 
 
En röd vacker Hibiskusblomma från vår trädgård till hela Thailand! 

Kommentarer:

1 Britt-Marie:

hej, vilken resa ni har gjort, intressant även för oss som inte var med. Dina fina foton och blogg gör att jag känner mig som medresenär. Nu är höststormarna och regnet över oss varje dag, men vi har vår resa till HY att se fram mot. Ha det bra och hälsa Rulle/ kram BM

Svar: Tack så hjärtligt BM och vad roligt att nu/ni känner att ni också varit ute och rest med oss :-D Vi ser fram emot när ni kommer hem till HY igen! Kram till er båda från oss!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Titti:

Oj vad du skrivit......TACK för en härlig rapport från er resa.
Kram Titti

Svar: Tack snälla Titti och stor kram till dig från mig!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Lars-Åke Persson:

Tack, va mycket ni upplevt.Tycker ni gör så rätt och verkligen tar reda på det som livet kan erbjuda för den som vågar å vill. Ses snart låp

Svar: Tackar så mycket Lars-Åke och du har helt rätt, det gäller att ta vara på livet. Med tanke på min olycka kan livet vara slut snabbare än man tror. Ska bli roligt att träffas igen!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Yvonne. S 6 Jasmin:

Vilken fantastisk resa ni gjort. Ni är beundransvärda. Om en månad kommer vi. Då hoppas jag vi får höra mer om resan. Må så gott.

Svar: Tack snälla goa Yvonne för det och det ska bli roligt att ses igen! Må så gott ni också!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: