2015-02-28 Rese- och utflyktstips för dig som är sugen på att se dig om utanför Huay Yang...

 
Nationalparken för de vilda elefanterna har återigen öppnad då de tidigare haft stängt på grund av de sjukdomar som drabbat de vilda elefanterna. Nu har du möjlighet att åka dit via tex Huay Yang Travel.
 
Visst kan man åka till Nationalparken i Kui Buri på egen hand men ingen får gå in eller åka in med eget fordon i parken utan man måste åka in med parkens safaribil samt ha guide med sig. 
 
 
 
 
Övriga utflykter via Huay Yang Travel:
 
 
Dan Singh Khon Handelsmarknad vid Burmagränsen
 
 
 
Det finns många reseagenturer eller taxiföretag som anordnar resor till Koh Talu utanför Bansaphan Noi till varierande priser. Då ska man komma ihåg att kolla upp att även båtfärden till Koh Talu ingår, så det inte kommer som en separat överraskning, samt i övrigt jämföra vad som faktiskt ingår i priset. 
 
Taxiservicen på Huay Yang Travel i övrigt:
 
 
Huay Yang Travels Minibussar och övriga bilar är utrustade med trepunkts säkerhetsbälten på alla platser samt har barnstolar för de som behöver det. Bilarna är välskötta och de har alltid koll på att däcken har det bästa däcksmönstret. Jag upplever att Chon som äger Huay Yang Travel har ett mycket seriöst säkerhetstänkande för passagerarnas bästa och komfort samt för sina chaufförer förstås.
 
De är också duktiga på att samordna sina resor till/från tex Suvarna Bhumi Airport så de i den mån det går slipper åka med tom bil i ena riktningen. Det blir därmed ett klart reducerat pris för resenären samt har även en positiv påverkan på miljön.    
 

Kommentarer:

1 Titti:

Vi kom hit med Huay Yang travel förstås....vilken tur favortichauffören mötte upp.
Han som körde dig och oss sommaren 2014.
Kram Titti

Svar: Välkomna hem till HY Titti och det är en mycket bra chaufför! Kram
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anonym:

Annika, vet du om man kan förlänga visum, har 60+30 med 3 inresor, i Burma vid Dan sinkorn? Tack för all info du sprider!

Svar: Hej anonym och vad jag vet kan de fylla på med 30 dagar i samband med turistvisa vid Immigration i Dan Singh Khon. I övrigt har jag ingen koll på extra dagar utan det är bäst att åka dit och kolla själv vad som gäller för just dig/er. Tack för övrig respons :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Reidun:

Turen till Kui Buri nationalpark har jag varit,häftig upplevelse trots att vi bar såg en skymt men hörde elefanterna;))

Svar: Vad roligt Reidun att du varit på detta äventyr, det ska vi testa framöver:-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Eva Johansson :

Hej Annika

Tack för att du lägger ut all denna info
Vi kommer att bo på Vanravi residense och undrar om huay yang travel ligger nära?
Mvh Eva

Svar: Tack själv Eva för din kommentar och Huay Yang Travel ligger mitt emot Driving Rangen (Golf etc) på Mellanvägen, dvs inte särskilt långt från Van Ravi. Välkomna till Huay Yang och trevlig resa!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: