2015-03-31 Nyskördade gula mangos från vår egen trädgård

Oj vad det har växt och frodats i vår trädgård under tiden som vi varit på vår 3 veckors långresa. Det har regnat en del här, enligt vår områdespersonal, så det kan ju vara en del av förklaringen. Regnvatten är det bästa vattnet för växterna och vi har en stor regntunna som jag samlar regnvattnet i för att använda till just vattning av våra växter.
 
Under vår långresa regnade det ingenting, möjligtvis 5-6 droppar vid något tillfälle når vi råkade hamna under ett litet lokalt regnmoln, men det kör man ju snabbt ifrån. Regnoväder och MC körning är ingen trevlig kombination då allt blir smutsigt och blött och sikten blir mycket sämre. Vi hade därmed tur med vädret under resan :-D 
 
När vi planerar våra långresor styrs det mycket av just vädret. I Thailand är det olika väderförhållanden från norr till söder beroende på bl.a monsunerna. Vi förlägger därför våra nordliga resor i Thailand till oktober då vädret där är stabilt, dvs utan en massa regn, och i mars är det stabilare väder söderöver. Klart att det finns undantag, men det är i vart fall en fingervisning och för det mesta har det stämt bra för oss.
 
Vårt mangoträd bär en massa frukt som är under mognadsprocess och de är skyddade av plastpåsar för att försöka rädda dem från att fåglarna eller en del insekter ger sig på dem. Det fungerar bra.
 
I dag tog jag in 2 av våra mangos som nu är mogna för att ätas. Det är lika roligt varje gång att äta frukt som vi själva odlat och gul mango som smälter i munnen är det bland det godaste som finns.
 
Två av våra egenodlade gula mangos som nu har mognat så de är klara att ätas, mums!
 
Idag har jag pysslat i vår trädgård nästan hela dagen och det är så härligt att vara hemma igen och fixa och dona med våra växter. Områdespersonalen har klippt gräset idag så nu är det hur fint som helst.
 
Jag önskar dig en mysig tisdag den sista dagen i mars. I morgon är det den 1 april, oj vad tiden går fort! 

Kommentarer:

1 Carita:

Ser verkligen gott ut med egenodlade mangon! När vi var i Huay Yang köpte vi 2 mango per dag. De var underbart goda. På långfredagen är det påskmarknad här i stan, då kommer vår dotter med familj, jag skall laga lite gott att äta, hittade ett recept på mangoglass , Så du får gärna skicka hit några färska mangon om du vill ( önskar att det gick). Nu börjar våren komma här i gamla Svedala. Skönt! Vi har hämtat husvagnen så nu är det dags att åka ut med den! I slutet av februari så kommer vi ner till HY igen. Vi trivdes så bra där, Glad påsk önskar Jag o Anton!

Svar: Tack så mycket Carita för din kommentar och visst är gula mangos gudomligt gott och dessutom nyttig. Mangoglass låter gott :-D Ni får njuta av dem ännu mer när ni återkommer tillbaka till HY! Härligt att fira påsk med era nära och kära och vi önskar er alla en riktigt Glad Påsk!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Christina S:

Åh så fina dina mangosar ser ut! Kan tänka att de smakade gott. Mango är ju bara så gott!
Kan tänka att du längtat till att få fixa och dona i er fina trädgård! Här hemma får det nog dröja ytterligare någon vecka innan det är dags för trädgårdsarbete. Värmen låter vänta på sig. Idag var det sju grader...

Svar: Tack så mycket snälla Christina för din kommentar! Snart blir det även dags för dig att dona i trädgården och ut och köra din nya fina hoj, Sverige går ju mot varmare tider nu :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Madeleine :

Å vad gott med mango. Det är verkligen den bästa frukten som finns. Kram

Svar: Mmmm det är det verkligen Madeleine! Kram
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: