2017-04-17 Åter i hamn på Cape Liberty Port i New Jersey...

Kl. 06.00 var vi tillbaka från kryssningen i Cape Liberty Port i New Jersey men vi behövde inte lämna båten förrän senast kl. 09.00.
 
Vi åt en lugn frukost på The Grande kl. 07.00 och lämnade båten tillsammans med de andra 4 800 passagerarna. Det var dock ingen trängsel eftersom vi grupperats in och den första gruppen lämnade båten innan kl. 07.00. Idag fyller vår älskade dotter Maria år så det blev en extra minnesrik födelsedag för henne.
 
Hela den här kryssningen har varit otroligt trevlig och välorganiserad och vi är mycket nöjda!
 
Nu återstod bara att hitta en transport från New Jersey till JFK Airport i New York och vi valde tillslut att ta en typ Shuttlebuss då det var "billigast". Vi fick erbjudande om en taxitransport där han ville ha $35/person samt för tull och dricks. Vi är ju 5 vuxna och lille Adam samt en massa väskor och det hela skulle hamna på minst $ 2 000.
 
Shuttlebussen (den minst skraltiga) skulle ha $ 35/person totalt och då åkte Adam gratis samt allt var inräknat i priset. Det var frivilligt att lämna dricks. Vi hade inget större val så det var bara att gilla läget.
 
Det är några mil mellan hamnen och JFK Airport så vi förstår att det kostar på men att ta taxi längre sträckor för oss alla 6 är förhållandevis dyrt i NY. 
 
Åter i Cape Liberty Port
 
Vädret bjöd på mulet, lite regn i luften och ca 10 grader
 
 
 
 
Bye, bye fina Anthem of the Seas...
 
 
På väg med den skraltiga gnisslande bussen till JFK Airport...
 
 
...vår chaufför körde på med bra fart och det gick smidigt och lätt i trafiken så vi var framme vid kl. 11.00 tiden...
 
Framme vid JFK Airport
 
Vår skraltiga buss...
 
Vi hade först tänkt att lämna in våra väskor för förvaring på flygplatsen men det skulle kosta en hel del och ingen av oss hade egentligen någon större lust att ta tåget och tunnelbanan vidare för t ex en promenad i en av Queens parker med tanke på vädret.
 
Vi var trötta allihopa efter en mycket trevlig kväll på båten i går så vi beslöt att stanna på flygplatsen istället. Det blev ganska dryga 7 timmar där innan vi fick fick checka in kl. 18.00 då planet via Norwegian skulle lyfta först kl. 21.55. 
 
Men märkligt nog fixade vi det också på bästa sätt... 
En cool polisbil
 
 
Vi fick ett par timmar på oss i lougen och även i avgångshallen som var lite roligare än ankomsthallen att vara i innan vi bordade planet strax innan kl 21 tiden och fick våra sköna platser i Premium Class.
 
Det blev en härlig flygtur med trevlig och vänlig personal som vanligt och mycket god mat och dryck som ingår i priset. Jag fick även några timmars sömn och det kändes bra. 
 
Bye, bye New York och tack för en trevlig vistelse och vi kommer gärna tillbaka till denna häftiga stad.
 
 

Kommentera här: