2017-12-13 Vad är det här för små hus med blått tak då?

När jag har stått på Dolphin Beach och vid fiskehamnen mot Jacks har jag under en tid sett att de bygger mindre hus med blått tak på andra sidan fiskehamnen vid räkodlingarna.
 
Idag tog nyfikenheten över och jag cyklade helt enkelt dit efter strandlångisen för att ta reda på vad det här för hus och till vem. För att enklast komma dit från Mellanvägen svängde jag in på den lilla betongvägen (Mitt emot Tims Massage) och som passerar förbi Wagott´s Restaurang och jag fortsatte sedan ner till räkodlingen på de små grus/sandvägarna.
 
Jag pratade med en fiskare samt ett par byggare och de berättade att de håller på och bygger 19 hus för den  thailändska bybefolkningen, och säkert framför allt för de som håller på med fiskeriet. Husen ligger i nära anslutning till fiskebåtshamnen så det låter som ett rimligt antagande.
 
Här mellan räkodlingen och fiskehamnen håller de på och bygger 19 hus för den thailändska bybefolkningen...
 
Fyra hus modell större....
 
...och resten ska bli i den här storleken...
 
 
Sovpaus i arbetet och huvudstöd av två träbitar verkar duga fint till kvinnan men mannen valde en ihoprullad matta..
 
Nära till fiskebåtshamnen...
 
Fina små hus...
 
Fiskehamnen samt flodutloppet och där borta på den lilla stranden på andra sidan stod Ulf och jag samt Atlas för en stund sedan...
 
 
 
 
Nu får de som kommer att bosätta sig här nära till sina fiskebåtar...
 
Lycka till med husbygget!

Kommentarer:

1 Anonym:

Fantastiskt fint ser det ut att bli ...längtar att komma ner igen!!! Ses Snart!! Kram Marie o Pontus

Svar: Mmm det tycker jag också och ni är sååååå välkomna hem till Huay Yang! Kram till er båda från oss båda!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Tina:

Himla bra att du tog dig tid att cykla dit. Vi stod ju där på andra sidan för några dagar sedan och undrade vad som var på gång. Kommer säkert bli jättebra för bybefolkningen :)
Många kramar

Svar: Tack för det Tina och nyfikenheten tog överhanden idag och därmed skönt att veta vad det är på gång.😊 Jag tror också det kommer att bli toppenbra för bybefolkningen 😊 Kramar i mängd till dig från mig och jag kommer att sakna dig tills du kommer hem till HY igen 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Anonym:

Fina bilder Annika ❤ kram Ingela

Svar: Tack så mycket Ingela och kram tillbaka 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Ingeborg:

Hei Annika. Hvor kjøpte dere sofaen i kunstrotting? Vi tenker å kjøpe nye møbler på terrassen og kunne tenke oss noe lignende.

Svar: I Hua Hin på Furnitue Grand och den är specialbeställd. Där kan man få möbeln precis som man vill ha den både storleksmässigt samt kvalitet på ram och konstrottingen.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: