2017-09-28 Att fira födelsedagen med en cykelträningstur till Ban Krud och tillbaka, 8, 4 mil känns som ett bra val :-D

Dagen bjöd på sol och soldis och ca 34 C i skuggan samt lite hårdare vindar idag än i måndags då Maria och jag cyklade samma sträcka. Väderprognosen utlovade 100 % regnrisk from kl. 12.00 men med facit i hand blev det inget regn alls under cyklingen och just nu på sena eftermiddagen skiner solen så vackert. 
 
Rulle, Maria och jag fick nöjet att cykla tillsammans och det var Marias sista cykelträning i Thailand för den här gången. Maria ville helst cykla till Ban Krud, då hon gillar den här sträckan bäst, och vi ville självklart göra henne till viljes.
 
Vi valde att cykla via Flygrakan mot Sang Arun och anslöt motorvägen mitt emot Katolska skolan för att cykla söderut mot Tap Sakae. Med anledning av helrenoveringen av motorvägssträckan söderut från Huay Yang några kilometer känns det bättre att undvika att cykla på den delen helt tills arbetet är klart.
 
Maria och jag (Rulle har tagit fotot)
 
Mina ben kändes extra starka och pigga idag, fast jag blivit 1 år äldre, men det var en del motvind att kämpa mot och det drar ner farten förstås men ger och andra sidan en bra träning :-D
 
Vi rullade in på 7 Eleven i Ban Krud (BR) efter 4,2 mil på en cykelträningstid på 1,51 timme och det kändes bra med tanke på motvinden på vissa sträckor. Snittfarten till BR blev för min del 22,6 km/timme och det var en bra tid tycker jag som jag får vara nöjd med för dagen. 
 
Maria och Rulle tar en sista vilopaus innan vi cyklade hemåt igen...
 
Vi stannade till i Tap Sakaé och Sugar Plum för att köpa en tårta för att fira min födelsedag och de har otroligt goda chokladtårtor. Tårtan fick plats i min kylväska och vi fick med oss en påse med is också så chokladen inte skulle smälta på tårtan innan vi var hemma efter ca 30 minuter. 
 
Caféet Sugar Plum i Tap Sakae....
 
Maria och Rulle...
 
Vi var hemma igen strax före kl. 14.00 och tårtan var hur fin som helst....
 
Smarrig chokladtårta från Sugar Plum i Tap Sakae...
 
Mitt cykelträningsresultat för dagen: Distans 8,4 mil. cykelträningstid 3,43 timmar, total snittfart 22,5 km/timme, maxfart 38 km/timme och det bästa (med tanke på tårtan) 1 972 brända kcal.
 
Det här var min 42 cykelträningstur sedan den 2 juni 2017 och den här månaden har jag träningscyklat totalt 63,1 mil och då har jag inte räknat in mina dagliga cykelturer i byn. 
 
Det här var veckans och månadens sista cykelträningstur och det känns hur bra som helst i både kroppen och knoppen och jag är så stolt och glad över att jag har möjlighet att cykelträna så här som jag gör för det gör så gott med hela mig.
 
Stort TACK mina älskade Rulle och Maria för en härlig cykelträningstur!
 
Att tårtan till lunchfikats efterrätt smakade bra är en underdrift, den var ljuvligt god och chokladen smälte i munnen. Mums!
 
Det är roligt att fylla år och kunna fira dagen så här fint med de mina. Det enda jag saknar omkring mig är resten av familjen, Linda, Daniel och lille Adam, men jag kan inte få allt, så är det bara. Tur att vi kan träffas via luren i samband med videosamtal i vart fall.
 
I morgon kl. 08.30 kommer Huay Yang Travel (Chon) och hämtar oss alla för transport till Bangkok och Asia hotel där Rulle och jag stannar i 2 nätter. Maria lämnar oss natten till lördag och vi följer henne till flygplatsen och vinkar av henne där. Det blir ett sorgligt avsked men vi har haft 4 fantastiskt fina veckor tillsammans och det får vi vara glada och tacksamma över. 
 
Vi får se om det blir något bloggande för min del när vi är i Bangkok och blir det inte så är du min bloggläsare välkommen tillbaka till bloggen på söndag eller måndag, om du vill förstås.
 
Jag passar på att önska er alla en mysig torsdag, fredag samt helg och var rädda om varandra!
 
 

Kommentarer:

1 Anonym:

Stort grattis Annika. Önskar dig den bästa dagen ( och kvällen) förstås. Kram Anna Lena

Svar: Tack så mycket Anna-Lena för det och stor varm kram till dig från mig!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Tiina:

Ja...tårtan ser ju alldeles underbar ut! Kan föreställa mig hur den smälter i munnen...!Ni hittar alltid de smarrigaste bakverken vilken stad ni än är i! :) Lycka till på turen till Bangkok! Tänk vad fort 4 veckor med er dotter Maria har gått...det går nog extra fort när man har roligt!

Svar: Tack så mycket Tiina för din kommentar och respons och hälsningen och visst är det så :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Elisabeth Wigmark:

Ni är ju så duktiga att man känner sig som en hösäck!Men det gör inget.Tårtan såg smarrig ut får bli en sådan när maken fyller 70 i november.Du menar inte att Maria har varit hos er i 4 veckor hon kom ju igår känns det som!Nu har vi äntligen haft några fina dagar här i Sweden de har inte varit många men,men man har ju något att se fram mot!Ha det gott i Paradiset

Svar: Tack så mycket Elisabeth för din kommentar och ha det så gott i Sverige och hösten är vacker där med sina fantastiska färger😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Titti/Umeå/Huay Yang.:

Så GOD tårtan ser ut.
Vet att Sugarplums bakverk är delikata.
Ha det så trevligt i Bangkok.
Kram Titti

Svar: Tack så mycket Titti för det och kram till dig från mig 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Anonym:

Grattis Annika, såg er i morse när ni alla 3 drog iväg genom byn på mellan vägen / Christer

Svar: Tack så mycket Christer och välkommen hem till HY 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

6 Anonym:

Grattis på födelsedagen 👍👍👏👏😂🌹🌹🌹🌹

Svar: Tack så mycket!😁
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

7 Annika:

💫🎉🎉Grattis🎉🎉💫

Svar: Tack så mycket!😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

8 Anette:

Allra bästa födelsedags firande, att träna tillsammans med sin familj. Oj har redan 4 veckor gått och jag förstår verkligen att det blir ett sorgligt avsked när Maria åker. Ha nu en fin helg i Bangkok och njut att livet.

Svar: Tack så mycket Anette för det! Ha det så gott du också samt en trevlig helg 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

9 Birgitta S:

Grattis på dig och tårtan såg smaskens ut ha det nu så bra i Bangkok
Kram Birgitta S

Svar: Tack så mycket Birgitta för det!😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

10 Linn:

Hej Annika!

Jag följer med nöje din härliga blogg!

Vi planerar en resa till Huay Yang nästa vinter och jag försöker hitta ett mysigt stopp (ca 5-8 dagar) någonstans mellan Bangkok och Huay Yang, som passar två vuxna och två barn 6 och 7 år. :)
Även om du har tips på bra boende inte allt för långt från svenska skolan tas det tacksamt emot. Vi stannar ca 5 veckor i Huay Yang sedan. :)
Ha det fint
/Linn

Svar: Hej Linn och tack så mycket för att du läser och uppskattar min blogg! Härligt att ni kommer att gästar Huay Yang i 5 veckor. Att stanna i Hua Hin några dagar tror jag att alla i familjen uppskattar och där finns en massa hotell att välja på både strandnära och en bit in i stan. Oavsett vilket är det inte långt till stranden. Om du vill kolla på lämpligt boende är det bäst att du går in på FB-gruppen "Hyra bostad i Huay Yang" så får du tips den vägen utifrån era önskemål. Lycka till och ha det så gott!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: