2018-07-31 Besök hos lilla tiken Livia...

Idag cyklade jag ner till Wat Samut för att kolla hur den lilla sjuklingen har det och jag har döpt henne till Livia då hon fått livet tillbaka mycket tack vare Huay Yang Dog & Cat Rescue.
 
Livia ser lite ledsen ut i ögonen och är säkert fortfarande mycket trött då hon är i dåligt skick men har varit i sämre skick än så innan vi tog hand om henne via Rescuen. Jag tycker dock att hennes päls blivit glansigare och får hon bara i sig näring via maten kommer hon att bli starkare och förhoppningsvis friskare också.
 
Livia...
 
Ingen fara Livia jag ska bara kolla dig lite så här på håll...
  
Det är glädjande att hon fått en stor fin bur med mycket plats och den står på en skyddad plats på Wat Samut. Där får hon stanna tills hon är i sådant skick att hon kan återlämnas till sitt hem igen hos det gamla paret.
 
Livias nya temporära boplats till skillnad mot den lilla buren i bild som hon fick vara i en natt direkt efter kastreringen etc...
 
Hon har ätit upp all risblandning hon fick av Tui igår och det är ett gott tecken och Tui kommer att ge henne mat varje dag så länge hon är där och även han hålla koll på henne.
 
Tomt i matskålen så när på några riskorn och vi får väl se om hon är sugen på lite torrfoder också framöver...
 
Underbart att se att Livia verkar må något bättre idag och jag är så tacksam, kan inte nog upprepas, för att vi har Huay Yang Dog & Cat Rescue att tillgå för de hundar som är sjuka och behöver hjälp. Även den förebyggande kastreringen etc för att inte öka på hundbeståndet mer än vi kan ha koll på i Huay Yang samt se till att de hundar vi har är mätta och friska. 
 
Alla vi som bor och/eller vistas tillfälligt i Huay Yang kan göra något för hundarna och allra helst de som inte gillar hundar överhuvudtaget. Då är det väl toppen att beståndet av hundar inte utökas och de som finns inte stör dig nämnvärt då det mår bra och är mätta samt glada trevliga hundar.
 
 
I byn finns det ett tusental hundar enligt Tui så hundar kommer vi aldrig bli kvitt hur en del faranger än önskar det. Om man har svårt för hundar som springer lösa här och där i byn och som saknar ett hem är det bättre att inte vara här alls. Om du besöker städer och samhällen och byar i Thailand samt även andra länder som inte har någon kontroll över hundar och katter kommer du att märka en enorm skillnad.
 
Huay Yang har inte allt, bara det bästa! 😍

Kommentarer:

1 Titti/Umeå/Huay Yang.:

Vad fin hon är Livia.
Hoppas hon snart mår bättre.
Kram Titti i "tropiskt" varma Umeå.
Känns nästan som i Thailand!

Svar: Tack så mycket Titti för din kommentar och kram tillbaka 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anette:

Tack Annika! Bra jobb! Hur kan man inte gilla hundar? Vi har en STOR svart tik som är en blandning av New Newfoundland, Grand danois och Golden. Världens mysigaste. Ha det fint. Kram

Svar: Tack så mycket Anette för din kommentar och jag är övertygad om att gillar man djur av alla de slag är man en känslosam och därmed bättre människa. Ha det så bra du också samt kram tillbaka 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Anette:

Absolut Annika. Många fördelar med att ha hund, dagliga promenader ger dig bättre motion, sänker ditt kolesterol och minskar risken för hjärt och kärl sjukdomar, lugnade effekt genom hormonet oxytocin frisätts sänker ditt blodtryck mm.

Svar: Ja Anette bara fördelar med andra ord😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Elisabet Lundqvist :

👍💟/ Elisabet

Svar: 😍 Elisabet 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Anonym:

Skönt att tiken mår bättre . Vill de gamla paret verkligen ha tillbaks henne? De verkar inte bry sig. Bättre de ger bort henne till ett bra hem. Usch jag blir både arg o ledsen.
😍 Birgitta S

Svar: Ja det är det verkligen Birgitta och visst vore det bästa om hon bodde hos någon som tar hand om henne bättre. Det är dock lättare sagt än gjort men Tui kommer säkert prata med dem. Bättre kanske för en hund att ha ett hem än inget alls vilket är vanligast här i Thailand. Kram ❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

6 Anonym:

BÄSTA ANNIKA!!!

Svar: Tack så mycket 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: