2018-05-31 Sista dagen i maj 2018 - Tiden bara rinner iväg hejdlöst...

Jisses vad tiden går och idag är det sista dagen i maj 2018 och det har varit en härlig månad med många fina upplevelser och aktiviteter på alla sätt och vis.
 
Idag är idag och dagen är inte slut än och enligt gängse rutiner blev det lunchlångis med goa fina Tore. Idag är det lite svalare i skuggan och i vindarna känns det nästan lite kyligt men det är bara bra för Tore.
 
För dagen gick vi återigen via Hornbergs Strand, där solbadarna är få i jämförelse med igår då det var mycket varmt, via Pampas Marina, genvägen genom skogen till Huvudsta Strand.
 
Vi tog samma väg hem då det är skönt att gå i skogen bortom gång- och cykelvägarna åtminstone en bit av promenadsträckan. En del cyklister far fram i full fart, gärna så nära som möjligt, utan vare sig hänsyn eller ödmjukhet till sina medtrafikanter precis som om det är bara de som har rätt till utrymmet.
 
Ett märkligt beteende tycker jag så när jag är ute med Tore och Adam gäller det att ha full koll åt alla håll och kanter för de som cyklar verkar inte ha särskilt mycket koll utan ska bara fram till varje pris oavsett om de har rätt att cykla där eller inte eller om någon råkar stå i vägen.
 
Nåväl, en del människor är ju så där egoistiska så det är inget nytt men jag är glad så länge de inte ställer till något där någon råkar illa ut på grund av deras beteende. 
 
I skogen är det lugnt och skönt både för mig och Tore och en tillfällig oas på vägen så det njöt vi båda av.
 
Här har någon byggt en koja...
 
Fin vy över Ulvsundasjön och Tranebergsbron i sikte...
 
Åkersenap...
 
Brudslöja, eller?
 
Utblommade maskroser spejar ut över sjön...
 
Tranebergsbron... 
 
Stort TACK Tore för en mysig långis och till dig min bloggläsare önskar jag den finaste sista dagen i maj!


Kommentarer:

1 emma:

vilken fin utsikt!

Svar: Tack så mycket Emma 😊
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Birgitta S:

Ja idag var det lite svalare vindar men i lä var det riktigt varmt ja de där cyklisterna förstår att du har fullt upp med både Tore o Adam många av dem far fram hejdlöst må så gott kram 😍Birgitta S

Svar: Tack så mycket för din kommentar Birgitta och må så gott du också samt kram tillbaka <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Anonym:

Det glädjer mig att du hittar det vackra i Sverige också,och att du får dina långisar. En hund är det bästa sällskapet. Just nu är vi utan hund det är svårt att resa utomlands och vara hundägare. Ha en bra kväll kram Gertrude

Svar: Tack så mycket Gertrud för din kommentar och jag kan bara hålla med dig. Ha en mysig kväll samt kram tillbaka <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Anette :

Tack Annika för vackra bilder! Angående cyklister och människor du möter, Tänk vad ett leende gör när du träffar en annan människa.....Att lyssna på fågelsången... Underbart. Fast att du är på väg till jobbet, försöka stanna upp och ta in livet och inte rusa ifrån det. Vara här och nu i kropp och själ..Ha en finfin fredag. Nu yoga i trädgården. Kram

Svar: Tack så mycket själv Anette för din kommentar och jag ler ofta och nickar mot de jag möter. Cyklisterna kommer i full fart och möter aldrig blicken utan stirrar stint framåt så det skulle aldrig uppfatta ett leende ☺Jag har sällan bråttom nu för tiden allra helst inte med Adam eller Tore men även när jag jobbade tog jag mig tid att stanna upp och njuta av vägen till/från jobbet. Jag är lite så som människa och har alltid varit närvarande med min omgivning. Livet är inte för evigt utan vi lever här och nu det är viktigt att komma ihåg. Må så gott och ha en finfin fredag samt helg och stor varm kram till dig från mig 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: