2018-11-16 Flygresa från Sydney till Bangkok och hem till Huay Yang samt goda minnen...

Kl. 06.30 kom vår taxi och hämtade oss från Hyde Park Inn, mitt i centrala Sydney, för transport till Sydney Airport. Kl. 10.00 lyfte vi med Thai Airways från Sydney och ca 9 timmar senare var vi på Suvarnabhumi i Bangkok, d.v.s lokaltid 15.30.
 
Lång kö till Immigration och det tog ca 1 timme innan vi var klara att lämna flygplatsen med One, från Huay Yang Travel, som stod och väntade på oss.
 
Eftersom det var fredag eftermiddag var det givetvis mer köbildning än normalt ut från Bangkok, så det gick lite trögt emellanåt, men efter ca 1 timme var det inga fler hinder och efter ca 5 timmars bilfärd var vi hemma vid vårt vackra hus kl. 22.00. 
 
Vi har sovit massor både på planet och i bilen för kroppen tar ju givetvis lite stryk av allt farande kors och tvärs på jorden.
 
Det var skönt att komma hem efter den långa resan, packa upp och veta att nu är det bara att suga på de goda minnena från vår resa men början i Singapore, 2 dagar, kryssning med Ovation of the Seas i Australien 14 dagar, fortsatt kryssning till Nya Zeeland i 12 dagar och avslut i Sydney 2 dagar samt hem till Thailand.
 
1 månad har vi varit på resande fot och nu blir det hemmaliv med alla de trevligheter som det innebär.
 
Stort TACK till er alla er bloggläsare samt FB vänner som följt vår resa under tiden med fina och positiva samt uppmuntrande kommentarer och gillanden. Det känns gott i hjärtat!
 
Bye, bye Sydney och Australien för den här gången!
 
 
Goda minnen:
 
Färskpressad apelsinjuice direkt från pressmaskinen. Det går åt 8 apelsiner till ett glas juice och totalt gör de av med 1 ton apelsiner per dag till apelsinjuicen och det bara på Windjammer restaurangen!😱
 
Nu är det slut med den goda vällagade gourmématen, d.v.s förrätten, huvudrätten och de delikata desserterna som stått till buds varje dag och det har känts oerhört trevligt och lyxigt. 
 
Det är givetvis inte slut med att inmundiga god och hälsosamt mat och smarriga desserter eller bakverk här i Thailand, och då främst Huay Yang där vi bor och lever, för här finns en uppsjö med restauranger, från enklare till lite lyxigare, med toppenbra mat som passar oss förträffligt.
 
Det är ju vår vardag och den är verkligen lyxig i sig om jag tänker på god livskvalitet.😊
 
Att ge livet lite extra guldkant på en stor lyxig kryssningsbåt, som har allt för var och en som man kan önska sig, och samtidigt komma till platser vi aldrig har varit på det känns oerhört bra i livet och att fått möjlighet till den här resan är vi mycket tacksamma för.
 
Men kolla in den här läckra desserten från vår favoritrestaurang för kvällsmaten Coastal Kitchen, med choklad som bara smälter i munnen, sorbetglass med smak av blåbär och mynta samt pynt med kokosstjärnor😋 
 
Mums! 
 

Kommentarer:

1 Anonym:

Stort tack till dig som låtit dina följare ta del av er resa. Men du ska veta att vardagen i HY är lika trevlig att läsa om. Det beror på ditt sätt att beskriva livet, åtminstone är det det jag gillar. Många kramar till er båda. Gertrude

Svar: Stort TACK själv Gertrude för din fina värmande kommentar (som vanligt) och härligt att du uppskattar att läsa min blogg! Många varma kramar till dig och din make från Rulle och mig <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Yvonne S:

Helt fantastisk resa ni gjort! Har varit väldigt trevligt att få följa med! 👍 Nu är det, precis som du själv säger, bara att fortsätta det härliga livet i Huay Yang! Kram! 😘🍁

Svar: Tack så mycket Yvonne och det var roligt att du hängt med på resan visuellt 😁 Kram 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Irene:

Stort tack för att du på din semester vill lägga ner så mycket tid på att fota och berätta om alla fina ställen ni fått uppleva. Jag uppskattar det väldigt mycket. Lika mycket som jag uppskattar att läsa om livet i Huay Yang.

Irene

Svar: Tack så mycket Irene för den fina kommentaren och responsen på min blogg samt mina bilder det gör mig mycket glad!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 kalmar ff:

Hej får man fråga vad en kryssning kostar

Svar: Det kan du kolla med tex Royal Caribbien då det beror på vilken hytt eller svit du väljer samt vilken rutt, antal dagar etc. Vad just vår specifika kryssning kostade är privat och hjälper inte dig 😊
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: