2018-09-27 Tips för dig som har besvärande duvor på AC:n eller andra ställen på huset...

Vi har sällan besvär av duvor på vårt hus då vi sett till att inte ha diverse prång som de kan ta sig in i och lägga ägg eller bara ha det allmänt trivsamt. Härom veckan upptäckte vi dock att de hittat ett trivsamt och lugnt tillhåll ovanpå vår AC till Fina Familjens sovrum på baksidan av huset.
 
De sitter och kuckiluar samt bajsar ner ytterväggen under AC:n och tar man inte bort fågelträcket direkt blir det fula fläckar som man sedan bara får bort genom att måla över dem.
 
Nu får det bli slut på detta otyg så idag var jag och kollade runt i byn var jag kunde hitta för något att avhjälpa det hela med för att duvorna eller andra fåglar inte skulle gilla att sitta där längre.
 
Här i järnaffären på Frontage Road tipsade de om ett nät som man man kan skydda t ex AC:n med och det fanns nät i flera storlekar och oavsett storlek kostade de 100 baht. Fåglar gillar inte nät då de kan fastna med vingar eller klor i nätet.
 
Jag bad att få det minsta nätet, nr 4, och det går ju att klippa till det till passande storlek så jag köpte en påse med 1 nät för att testa om det var en bra idé där på AC:n.
 
Det minsta nätet som var kollossalt stort, ca 5 meter långt och ca 3 m brett när jag vecklade upp det ... 
 
FÖRE...
 
EFTER...och dubbla lager nät på ytan och bakom AC:n så nu hoppas jag att duvorna inte gillar att vara där längre... 
 
Nu får duvorna förhoppningsvis hitta en bättre och bekvämare samt skyddad plats att vara på😊
 
Härligt att vi har bra järnaffärer här i HY och finns det inte i den ena så finns det oftast i den andra...
 
Huay Yang har inte allt, bara det bästa! 

Kommentarer:

1 Anonym:

Om du lyckas med det där så ska vi sno den idéen. Vi har satt upp trådnät och gjort som en bur ovanpå AC n. Vad händer då? Jo då, de kryper in ändå och bygger bo och kluckar glatt. Nu hann vi inte fixa nytt nät, det får bli när vi är tillbaka. Ungen prommis hann vi med😞. Men såg dig idag när vi passerade med bilen som tog oss till Hua Hin för vidare trp till BKK och ✈️ Såg dig i vid ägghörnan. Roligt att ha sett dig iaf. 😀. Snart tillbaka igen. December!
Kram kram
Anna Lena

Svar: Vi får ha koll på hur det går då det inte går att ta sig in under nätet med risk för att de fastnar, men vi får väl se om det blir så. Vilken kort visit det blev för er den här gången men förhoppningsvis blir det längre tid nästa gång i december :-D Då hoppas jag vi "hinner" ses i vart fall. Trevlig resa hem till Sverige och välkomna hem till HY igen :-D Kramar i mängd! <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: