2019-08-06 Idag är det tisdag = Cykelträning till/från Ban Krud, 80,85 km

Väderprognosen spådde 40 % regnrisk idag men det såg ganska okej ut på himlen fast det mest var grå moln i olika nyanser. Det fick bära eller brista då vi inte kan vänta tills det är klarblå himmel och ingen regnrisk alls, framför allt inte under regnperioden, och cykelträna vill vi ju göra då vi gillar den typen av rejäl konditionsträning. 
 
Vi cyklade som vanligt Phet Kasem Road till Thap Sakae och sedan den vackra kustvägen. Vid järnvägsspåret ca 2 mil från Ban Krud har de rivit upp vägen inför dubbelspåret och spårövergången och då det regnat och vägmaskinerna var i full gång var det rena rama lervällingen där. 
 
Det är inte kul att cykla i lervälling då hjulen lätt kan spåra i sörjan och minsta lilla bromsning eller ojämnhet kan göra så man får sladd som i sämsta fall medför att cykeln välter eller man måste hoppa av från cykeln i geggan och lorta ner cykelskorna rejält. 
 
Vi tog det varligt och var superkoncentrerade och fixade det hela utan någon incident. Puh!
 
Vi beslöt att inte ta den här vägen tillbaka när vi varit i Ban Krud utan istället cykla ett par kilometer norrut och ta Phet Kasem till Thap Sakae och vidare hem till Huay Yang. 1 par km längre är ju dessutom mer träning men oavsett det kan det vara värt en liten smärre omväg istället för att gegga ner cykeln med lera och i värsta fall oss också.
 
Skönt att komma bort från lervägen... (Rulle har tagit bilden på mig med min kamera)
 
Nergeggade däck! (Rulle har tagit bilden på mig med min kamera)
 
Rulles däck!
 
Blää!
 
Vi fortsatte mot Ban Krud på den övrigt fina rena torra kustvägen... 
 
Sista bensträckar- och vattenpausen 6 km norr om Ban Krud...
 
Bara 6 km kvar och än så länge inget regn över oss...
 
...och så sitter vi här igen utanför 7 Eleven i Ban Krud och den enda vi saknar på vår cykelträning etc. är vår älskade dotter Maria som har börjat jobba idag i Stockholm efter nästan 1 månads ledighet tillsammans med oss💗 
 
Vi vet att hon hellre skulle vilja vara med oss förstås och cykelträna, softa och åka runt på olika äventyr med MC och sitta på bönpallen bakom pappa Rulle.😎
 
När vi satt där och vilade såg vi att blygrå regnmoln seglade upp från bergen och drev mot oss så det var hög tid att cykla hemåt igen. Vi valde som tidigare skrivet att istället för vika av från landsvägen ner till kokosbränneriet, cykla rakt fram och så småningom kom vi fram till Phet Kasem Road ca 2 km norr om Thap Sakae. Där finns det en U-sväng så det var bara att cykla över till den norrgående sidan av vägen.  
 
Ett vackert litet tempel med 2 gigantiska elefanter utanför strax intill Phet Kasem Rd. 
 
Mot Thap Sakae ska vi hålla... 
 
...och så fick jag ställa mig vid den ena gigantiska elefanten så man ser storleken på den (Rulle har tagit bilden med min kamera) 
 
Ca 1 km innan Thap Sakae ståtar den här vackra guldtuppen...
 
Dagens cykelträningspass som för min del blev 80,85 km...
 
Strax innan vi kom fram till Huay Yang såg vi att det regnade rejält över Burmabergen och då vinden kommer från bergen befarade vi att få regnet över oss. Dessbättre kom bara några ynkans regndroppar och vi kom därmed hem torra och fina bara med lite lera kvar på våra cykeldäck efter lervägen mot Ban Krud. Det fixar Rulle i morgon 😀 
 
Stort TACK min älskade Rulle för en tuff, svettig cykelträning, precis som det ska vara så ingen "gubbcykling" för vår del. Sådan cykling får ske i byn men inte när det gäller träning. 
 
Till dig min bloggläsare önskar jag en suveränt härlig tisdag och var rädd om dig och de dina!

Kommentarer:

1 Maria:

Vad roligt att ni fick se lite roliga saker på cyklingen :) Tur ni slapp regn men den där leran såg inte rolig ut. Saknar att cykla med er <3 POK ÄE

Svar: Tack så mycket hjärtat för din kommentar och vi saknade dig massor på cyklingen ❤❤❤ Pok äd
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: